Hľadanie zmyslu života

Viktor E. Frankl
Eastone Books • 2011

Dostupné aj v atraktívnej kolekcii za výhodnú cenu! Len málo kníh zanechá v čitateľovi taký silný dojem ako kniha Hľadanie zmyslu života. Autor, svetoznámy neurológ a psychiater Viktor E. Frankl, j...or E. Frankl, ju napísal po prepustení z koncentračného tábora a hoci sa mu zážitky z neho stali hlavným podkladom, nejde o vyratúvanie krutostí, ale o originálnu psychoanalýzu vychádzajúcu z autorovho prístupu k hľadaniu zmyslu vlastnej existencie a života. Od svojho prvého vydania v roku 1946 sa kniha stala svetovým bestsellerom, predalo sa z nej viac ako 10 miliónov kusov a bola preložená do viac ako tridsiatich svetových jazykov.
Viac

Na tému koncentračných táborov už bolo napísaných veľa kníh. Hľadanie zmyslu života je autobiografiou bývalého väzňa, v niečom sa však veľmi líši od ostatných diel. Viktor Emil Frankl sa nesnaží čitateľa zaujať podrobnými opismi brutálneho násilia, skôr sa snaží čitateľovi ukázať, ako väzni reagovali v extrémnych podmienkach, ako psychicky prežívali neľudské zaobchádzanie a zároveň vysvetliť[...]

Dostupné aj v atraktívnej kolekcii za výhodnú cenu! Len málo kníh zanechá v čitateľovi taký silný dojem ako kniha Hľadanie zmyslu života. Autor, svetoznámy neurológ a psychiater Viktor E. Frankl, ju napísal po prepustení z koncentračného tábora a hoci sa mu zážitky z neho stali hlavným podkladom, nejde o vyratúvanie krutostí, ale o originálnu psychoanalýzu vychádzajúcu z autorovho prístupu k hľadaniu zmyslu vlastnej existencie a života. Od svojho prvého vydania v roku 1946 sa kniha stala svetovým bestsellerom, predalo sa z nej viac ako 10 miliónov kusov a bola preložená do viac ako tridsiatich svetových jazykov.

Mohlo by sa vám páčiť