Ja, Leonardo

Remi Kloos
Artis Omnis • 2018

Zbierka krátkych próz a obrazových reprodukcií vzrušujúcim a zábavným spôsobom sleduje život a dielo jedného z najvýznamnejších svetových umelcov Leonarda da Vinciho. Takisto sa môžeme zoznámiť aj s ď...e zoznámiť aj s ďalšími velikánmi svetového umenia (Botticelli, Tizian, Michelangelo, Dürer, Perugino, Verrocchio,...), ktorí sú vedľajšími postavami tejto knihy.Poviedky sú síce fiktívne, avšak dôsledne vychádzajú z historických faktov, udalostí a väčšina postáv je skutočných. Kniha je teda mixom skutočného a neskutočného, historicky overeného a fabulovaného, čo môže u čitateľa vzbudiť záujem overiť si, čo je pravdou a čo nie.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788082010186

Ja, Leonardo – Remi Kloos, Artis Omnis 2018 Profesor anglistiky Thomas C. Foster vo svojej vynikajúcej a zábavnej knihe Čítaj literatúru [...] The post Ja, Leonardo – Remi Kloos appeared first on .

Som rád, že som knihu Ja, Leonardo stihol prečítať ešte v tomto roku. S čistým svedomím ju totiž môžem vyhlásiť za najoriginálnejší a najzvláštnejší počin našej literatúry za rok 2018. Už obálka dáva tušiť, že nepôjde o žiadny vážny obraz slávneho maliara, vynálezcu, architekta a influencera Leonarda da Vinciho. A v danom duchu sa nesie celý text, najmä jeho prvá polovica. Tá je venovaná[...]

Zbierka krátkych próz a obrazových reprodukcií vzrušujúcim a zábavným spôsobom sleduje život a dielo jedného z najvýznamnejších svetových umelcov Leonarda da Vinciho. Takisto sa môžeme zoznámiť aj s ďalšími velikánmi svetového umenia (Botticelli, Tizian, Michelangelo, Dürer, Perugino, Verrocchio,...), ktorí sú vedľajšími postavami tejto knihy.Poviedky sú síce fiktívne, avšak dôsledne vychádzajú z historických faktov, udalostí a väčšina postáv je skutočných. Kniha je teda mixom skutočného a neskutočného, historicky overeného a fabulovaného, čo môže u čitateľa vzbudiť záujem overiť si, čo je pravdou a čo nie.

Mohlo by sa vám páčiť