Zulejka otvára oči

Guzel Jachina
Slovart • 2018

Mladá tatárska spisovateľka Guzeľ Jachina sa vo svojom debute vracia do jedného z najťažších období Sovietskeho zväzu – do tridsiatych rokov minulého storočia, kedy boľševická moc kruto postihovala vš...uto postihovala všetkých, ktorí sa nezmierili s jej diktatúrou. Román Zulejka otvára oči rozvíja príbeh ženy, ktorú drsne vytrhli z prirodzeného prostredia, nespravodlivo poslali do pracovného tábora na Sibíri, no ona si tam spontánne uchovala svoju prirodzenú ľudskosť. Román sa stal v Rusku literárnou udalosťou, autorka zaň dostala najvýznamnejšiu ruskú literárnu cenu Veľká kniha, a bol preložený do vyše dvadsiatich jazykov. Komu sa kniha môže páčiť: Milovníkom klasických ruských románov, v ktorých sa dozvedáme o osude človeka na pozadí veľkých dejinných udalostí.
Viac

Zulejka otvára oči – Guzeľ Jachinová, Slovart 2018 Jachinovej najnovšiu knihu Zulejka otvára oči som si chcela prečítať už dávno, [...] The post Zulejka otvára oči – Guzeľ Jachinová appeared first on .

Mladá tatárska spisovateľka Guzeľ Jachina sa vo svojom debute vracia do jedného z najťažších období Sovietskeho zväzu – do tridsiatych rokov minulého storočia, kedy boľševická moc kruto postihovala všetkých, ktorí sa nezmierili s jej diktatúrou. Román Zulejka otvára oči rozvíja príbeh ženy, ktorú drsne vytrhli z prirodzeného prostredia, nespravodlivo poslali do pracovného tábora na Sibíri, no ona si tam spontánne uchovala svoju prirodzenú ľudskosť. Román sa stal v Rusku literárnou udalosťou, autorka zaň dostala najvýznamnejšiu ruskú literárnu cenu Veľká kniha, a bol preložený do vyše dvadsiatich jazykov. Komu sa kniha môže páčiť: Milovníkom klasických ruských románov, v ktorých sa dozvedáme o osude človeka na pozadí veľkých dejinných udalostí.

Mohlo by sa vám páčiť