Why We Sleep: Unlocking the Power of Sleep and Dreams

Matthew Walker
Scribner • 2017

Neuroscientist and sleep expert Matthew Walker provides a revolutionary exploration of sleep, examining how it affects every aspect of our physical and mental well-being. Charting the most cutting-edg...e scientific breakthroughs, and marshalling his decades of research and clinical practice, Walker explains how we can harness sleep to improve learning, mood and energy levels, regulate hormones, prevent cancer, Alzheimer's and diabetes, slow the effects of aging, and increase longevity. He also provides actionable steps towards getting a better night's sleep every night.
Viac

Sumár recenzie
Kniha s názvom Prečo spíme od autora Matthewa Walkera je dôkladným výskumom spánku a jeho vplyvu na naše zdravie a život. Autor sa zaoberá rôznymi aspektmi spánku, ako sú jeho štádiá, vplyv na náladu a výkonnosť, vzťah so zdravím a chorobami. Kniha ponúka praktické rady a tipy na zlepšenie kvality spánku a ukazuje dôležitosť spánku pre našu celkovú pohodu.

Poďme sa dnes venovať spánku. A to nielen v posteli, ale najskôr teoreticky v tejto recenzii 😄. Ak budete chciet vedieť viac o spánku a tipoch na jeho zlepšenie, hneď z úvodu si tu dovolím zanechať odkaz na dobrý článok. Názov: Prečo spímeAutor: Matthew Walker Počet strán: 412Rok vydania: 2018Vydavateľstvo: Citadela Spánok je v mnohých … Pokračovať v čítaní "Čarovný spánok a jeho moc" The[...]

Keď som niekomu v okolí spomenula knihu Proč spíme a jej dôležitosť, ľudia sa na mňa pozerali divne. Veď prečo by mal niekto čítať o niečom tak preceňovanom, ako je spánok. A platí predsa staré nepísané pravidlo - vyspíme sa v hrobe!Dobre, takže bez zbytočných okolkov si zhrňme pár prejavov nedostatku spánku (ešte poznámka - za nedostatok spánku sa považuje čokoľvek pod pravidelných 7 hodín[...]

Neuroscientist and sleep expert Matthew Walker provides a revolutionary exploration of sleep, examining how it affects every aspect of our physical and mental well-being. Charting the most cutting-edge scientific breakthroughs, and marshalling his decades of research and clinical practice, Walker explains how we can harness sleep to improve learning, mood and energy levels, regulate hormones, prevent cancer, Alzheimer's and diabetes, slow the effects of aging, and increase longevity. He also provides actionable steps towards getting a better night's sleep every night.