Posledný permoník

Tereza Oľhová (Eva Škandíková)
BRAK • 2020

Ilustrovaná detská kniha o poslednom žijúcom permoníkovi, ktorý zostal po masívnej ťažbe zlata pod Kremnicou úplne sám. Žije v svojej malej izbičke v štôlni, bolia ho uši, túla sa podzemnými chodbami ...zemnými chodbami a občas prejde tajne k niekomu do domu a prečíta si dennú tlač. Až vďaka osemročnému Adamovi sa odváži vyjsť po 500 rokoch medzi ľudí. S prekvapením zisťuje, že namiesto stredovekých mučiarní sú meste obchody, holičstvo a fitnescentrum, a úplne ho očaria súčasné vynálezy ako pouličné osvetlenie, futbal, alebo zákusky. Možno práve vďaka nim začne mať ľudí aj trochu rád.
Viac

  • Počet strán: 123 strán
  • ISBN13:9788089921409

Na detské knihy mám slabosť. Obzvlášť, keď ide o diela slovenských autorov. Pred časom sa mi do rúk dostala kniha PoslednýContinue Reading

Ilustrovaná detská kniha o poslednom žijúcom permoníkovi, ktorý zostal po masívnej ťažbe zlata pod Kremnicou úplne sám. Žije v svojej malej izbičke v štôlni, bolia ho uši, túla sa podzemnými chodbami a občas prejde tajne k niekomu do domu a prečíta si dennú tlač. Až vďaka osemročnému Adamovi sa odváži vyjsť po 500 rokoch medzi ľudí. S prekvapením zisťuje, že namiesto stredovekých mučiarní sú meste obchody, holičstvo a fitnescentrum, a úplne ho očaria súčasné vynálezy ako pouličné osvetlenie, futbal, alebo zákusky. Možno práve vďaka nim začne mať ľudí aj trochu rád.