Otecko píše pamäti (Muminovci, #4)

Tove Jansson (Zuzana Drábeková)
Slovart • 2007

Knižka Otecko píše pamäti je prvým veľkým príbehom pôvabnej rodiny Muminovcov a ich neobyčajných priateľov. Otecko malého Mumintrolla vo svojich pamätiach spomína na svoju búrlivú mladosť plnú nádhern...dosť plnú nádherných snov a veľkých činov. Opisuje, ako utiekol zo sirotinca a odvážne sa vybral do sveta, ako sa spoznal s novými kamarátmi, s ktorými sa vydal na nebezpečnú plavbu na neznámy ostrov. Rozpráva o stretnutí s podmorskou obludou, aj o tom, ako sa zmenil jeho život, keď v búrke zachránil budúcu Mumintrollovu mamičku.
Viac

Postavičky Muminovcov som si prvýkrát všimla v kolekcii oblečenia jednej švédskej odevnej značky. Keď som sa prostredníctvom vydavateľstva Slovart dozvedela, žeContinue Reading

Knižka Otecko píše pamäti je prvým veľkým príbehom pôvabnej rodiny Muminovcov a ich neobyčajných priateľov. Otecko malého Mumintrolla vo svojich pamätiach spomína na svoju búrlivú mladosť plnú nádherných snov a veľkých činov. Opisuje, ako utiekol zo sirotinca a odvážne sa vybral do sveta, ako sa spoznal s novými kamarátmi, s ktorými sa vydal na nebezpečnú plavbu na neznámy ostrov. Rozpráva o stretnutí s podmorskou obludou, aj o tom, ako sa zmenil jeho život, keď v búrke zachránil budúcu Mumintrollovu mamičku.