Snehová vločka

Louise Nealon
Lindeni • 2022

Príbeh o láske a rodine, depresii i radosti a dospievaní v dvadsiatom prvom storočí. Mýticky pôsobivý debut talentovanej írskej spisovateľky. Osemnásťročná Debbie vyrástla na mliečnej farme vzdiale...ej farme vzdialenej štyridsať minút – no v skutočnosti celé veky – od Dublinu. Býva s matkou Maeve, excentričkou, ktorá sa rada vyvaľuje celé dni v posteli, tvrdí, že nevie, kto je Debbin otec, a verí, že máva prorocké sny. V karavane za rohom býva ešte Maevin brat Billy, ktorý priveľa pije a rád sa na internete vydáva za nebohých slávnych spisovateľov. To sú Whiteovci, rodina plná zvláštností, ale spojená pevnou láskou a súdržnosťou. Debbie však začína nový život. Prijali ju na vysokú školu v Dubline, takže niekoľkokrát do týždňa vyráža vlakom za vzdelaním. Prvý raz sa ocitá za hranicami sveta svojho detstva a spolužiaci, a aj tempo a anonymita veľkomesta, v nej vyvolávajú úžas a sklamanie. Keď sa už začína orientovať v možnostiach, ktoré jej ponúka budúcnosť, vrátia sa jej čudesné sny – a s nimi aj tušenie, že má možno podobný osud ako Maeve. Vzápätí rodinu rozvráti tragická udalosť a Debbie zistí, že o ďalšom kroku už možno nerozhoduje sama. Prekrásne komponovaný príbeh dospievania mladej ženy, ktorá sa učí kráčať svetom a občas ani sama nevie, kto je.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788056626399
  • Originálny názov: Snowflake

Autor: Louise NealonOriginálny názov: SnowflakeVydavateľstvo: Lindeni, 2022Séria: -Diel: -Počet strán: 320Žáner: psychologický románMoje hodnotenie knihy: 4*/5*Moje hodnotenie obálky: 3*/5*Anotácia:Príbeh o láske a rodine, depresii i radosti a dospievaní v dvadsiatom prvom storočí. Mýticky pôsobivý debut talentovanej írskej spisovateľky, silná zmes typických prvkov Sally Rooney a Colma[...]

Príbeh o láske a rodine, depresii i radosti a dospievaní v dvadsiatom prvom storočí. Mýticky pôsobivý debut talentovanej írskej spisovateľky. Osemnásťročná Debbie vyrástla na mliečnej farme vzdialenej štyridsať minút – no v skutočnosti celé veky – od Dublinu. Býva s matkou Maeve, excentričkou, ktorá sa rada vyvaľuje celé dni v posteli, tvrdí, že nevie, kto je Debbin otec, a verí, že máva prorocké sny. V karavane za rohom býva ešte Maevin brat Billy, ktorý priveľa pije a rád sa na internete vydáva za nebohých slávnych spisovateľov. To sú Whiteovci, rodina plná zvláštností, ale spojená pevnou láskou a súdržnosťou. Debbie však začína nový život. Prijali ju na vysokú školu v Dubline, takže niekoľkokrát do týždňa vyráža vlakom za vzdelaním. Prvý raz sa ocitá za hranicami sveta svojho detstva a spolužiaci, a aj tempo a anonymita veľkomesta, v nej vyvolávajú úžas a sklamanie. Keď sa už začína orientovať v možnostiach, ktoré jej ponúka budúcnosť, vrátia sa jej čudesné sny – a s nimi aj tušenie, že má možno podobný osud ako Maeve. Vzápätí rodinu rozvráti tragická udalosť a Debbie zistí, že o ďalšom kroku už možno nerozhoduje sama. Prekrásne komponovaný príbeh dospievania mladej ženy, ktorá sa učí kráčať svetom a občas ani sama nevie, kto je.

Mohlo by sa vám páčiť