V znamení rubína

Majka Danihelová
Venupress • 2022

Meggie sa po troch dňoch od udalostí na krvavom večierku preberie z mŕtvych. Kým niektorí to pokladajú za zázrak, ona sa horko-ťažko vyrovnáva s následkami smrti a s problémami spojenými s jej odhalen... s jej odhalením. Spolu s Liou a Torim musia zostať v paláci pod prísnym dozorom Lesnej rady a kráľovskej rodiny. V Ametystovom lese vládne chaos, nikto im neverí a obyvateľov sužuje zákerná bialymia, na ktorú zatiaľ neexistuje medicína. Meggie je rozpoltená. Mala by naďalej hľadať cestu na Zem alebo pomôcť Ametystovému lesu a pátrať po svojich príbuzných? V jej rukách leží väčšia moc, ako si spočiatku myslela. Moc, ktorá by mohla priniesť svetu záchranu, ale rovnako i záhubu. Nájde v sebe silu bojovať za seba a za priateľov, keď musí popritom čeliť najväčšiemu nepriateľovi zo všetkých – vlastným emóciám? Začítajte sa do druhej časti série Kroniky strateného impéria, plnej mágie, intríg a tajomstiev ukrytých za múrmi paláca.
Viac

Debutová kniha slovenskej autorky Majky Danihelovej, V znamení ametystu, vyšla ešte v roku 2018 vo vydavateľstve CooBoo (a pokiaľ ste ju nečítali, odkážem vás radšej na moju recenziu na prvý diel). Hoci prvý diel YA fantasy série Kronika strateného impériazískaval medzi čitateľmi prevažne pozitívne ohlasy, uplynuli takmer tri roky než sme sa dočkali informácie o tom, či vyjde na svetlo sveta[...]

Meggie sa po troch dňoch od udalostí na krvavom večierku preberie z mŕtvych. Kým niektorí to pokladajú za zázrak, ona sa horko-ťažko vyrovnáva s následkami smrti a s problémami spojenými s jej odhalením. Spolu s Liou a Torim musia zostať v paláci pod prísnym dozorom Lesnej rady a kráľovskej rodiny. V Ametystovom lese vládne chaos, nikto im neverí a obyvateľov sužuje zákerná bialymia, na ktorú zatiaľ neexistuje medicína. Meggie je rozpoltená. Mala by naďalej hľadať cestu na Zem alebo pomôcť Ametystovému lesu a pátrať po svojich príbuzných? V jej rukách leží väčšia moc, ako si spočiatku myslela. Moc, ktorá by mohla priniesť svetu záchranu, ale rovnako i záhubu. Nájde v sebe silu bojovať za seba a za priateľov, keď musí popritom čeliť najväčšiemu nepriateľovi zo všetkých – vlastným emóciám? Začítajte sa do druhej časti série Kroniky strateného impéria, plnej mágie, intríg a tajomstiev ukrytých za múrmi paláca.

Mohlo by sa vám páčiť