Lotkino vtáčatko

Dominika Farkašová
Dominik Farkaš • 2023

Každý deň chodí Lotka pásť svoju kozičku Belienku na neďalekú lúku. Jedného dňa jej však nečakaná búrka priveje do života nového priateľa. Lotka tak spozná súcit, hodnotu priateľstva i obety pre dobro...stva i obety pre dobro druhého. Lotkine vtáčatko je príbeh pre deti od 2 rokov, takže aj jeho komplexnosť je tomu prispôsobená. Je to príbeh dievčatka, Lotky, ktoré po búrke v lese objaví zranené vtáčatko. Počas zotavovania sa Lotka s vtáčatkom spriatelia a je im spolu dobre. No nastane čas, keď sa vtáčatko už uzdraví, a Lotka si uvedomí, že by ho mala vrátiť späť do prírody, kam patrí. Nie je to pre ňu ľahké, pretože, predsa len, sú priatelia, no vie, že tak je to správne. Pred svoje vlastné túžby teda postaví dobro svojho priateľa. Veľmi jednoduchým spôsobom ide o predstavenie hodnôt priateľstva, súcitu a obety pre blížneho. Mám pocit, že v čase, keď do nás spoločnosť akosi tlačí ideu, že najvyšší cieľ života je hľadať svoje vlastné dobro a šťastie, som chcela priniesť trochu opačnú myšlienku – a to, že skutočné šťastie nachádzame v hľadaní dobra pre druhého.
Viac

  • Počet strán: 28 strán
  • ISBN13:9788057047155

Sumár recenzie
Táto recenzia knihy je veľmi pozitívna a napísaná s nadšením. Recenzentka sa zhoduje s väčšinou čitateľov, ktorí túto knihu ocenili. Kniha je považovaná za dobrodružnú a chytľavú. Recenzentka zdôrazňuje, že kniha dokáže potešiť nielen deti, ale aj dospelých čitateľov. Jej hlavnou výhodou je zaujímavý príbeh s prekvapivým zvratom. Kniha je tiež chválená za svoj písomný štýl a jednoduchosť. Podľa recenzentky vás táto kniha určite neprestane baviť a dotkne sa vašej duše.

Každý deň chodí Lotka pásť svoju kozičku Belienku na neďalekú lúku. Jedného dňa jej však nečakaná búrka priveje do života nového priateľa. Lotka tak spozná súcit, hodnotu priateľstva i obety pre dobro druhého. Lotkine vtáčatko je príbeh pre deti od 2 rokov, takže aj jeho komplexnosť je tomu prispôsobená. Je to príbeh dievčatka, Lotky, ktoré po búrke v lese objaví zranené vtáčatko. Počas zotavovania sa Lotka s vtáčatkom spriatelia a je im spolu dobre. No nastane čas, keď sa vtáčatko už uzdraví, a Lotka si uvedomí, že by ho mala vrátiť späť do prírody, kam patrí. Nie je to pre ňu ľahké, pretože, predsa len, sú priatelia, no vie, že tak je to správne. Pred svoje vlastné túžby teda postaví dobro svojho priateľa. Veľmi jednoduchým spôsobom ide o predstavenie hodnôt priateľstva, súcitu a obety pre blížneho. Mám pocit, že v čase, keď do nás spoločnosť akosi tlačí ideu, že najvyšší cieľ života je hľadať svoje vlastné dobro a šťastie, som chcela priniesť trochu opačnú myšlienku – a to, že skutočné šťastie nachádzame v hľadaní dobra pre druhého.

Mohlo by sa vám páčiť