Múr

Petr Sís
Slovart • 2007

Svetoznámy český ilustrátor, grafik a filmár Peter Sís sa narodil v polovici dvadsiateho storočia na počiatku studenej vojny. Vo svojich dielach odkrýva obrazové spomienky: keď ako malý pionier držal ...onier držal stráž pri Stalinovej soche, keď ako adolescent túžil po rifliach a dlhých vlasoch v štýle Beatles, keď tajne čítal zakázané knihy a počúval vysielanie západného rozhlasu... Sísov príbeh človeka vyrastajúceho v totalitnom režime dokazuje, že tvorivosť môže byť potláčaná, nie však zničená, a že túžba po slobode žila aj v ľuďoch za železnou oponou. Tento titul si môžete objednať aj s podpisom autora.
Viac

Nepoznám absurdnejšie divadlo ako vojenské prehliadky. Vojaci by predsa mali vzbudzovať strach, ale keď pochodujú ako baletky do rytmu hudby, vyvolávajú úplne iné pocity. Pochody pakistanských alebo indických vojakov, ktoré kolujú po internete, sú už na nerozoznanie od Ministry of Silly Walks od Monty Pythonovcov. To nie je demonštrácia sily, ale masovosti a podriadenosti, rovnako …[...]

Svetoznámy český ilustrátor, grafik a filmár Peter Sís sa narodil v polovici dvadsiateho storočia na počiatku studenej vojny. Vo svojich dielach odkrýva obrazové spomienky: keď ako malý pionier držal stráž pri Stalinovej soche, keď ako adolescent túžil po rifliach a dlhých vlasoch v štýle Beatles, keď tajne čítal zakázané knihy a počúval vysielanie západného rozhlasu... Sísov príbeh človeka vyrastajúceho v totalitnom režime dokazuje, že tvorivosť môže byť potláčaná, nie však zničená, a že túžba po slobode žila aj v ľuďoch za železnou oponou. Tento titul si môžete objednať aj s podpisom autora.

Mohlo by sa vám páčiť