Neónový právnik

Victor Methos
Ikar • 2019

Peňazí je málo a sľubných vyhliadok ešte menej, preto novopečený právnik Brigham Theodore usúdi, že je načase znížiť životný štandard. Podnikne zúfalý krok a nastúpi do pochybnej právnickej firmy so s...právnickej firmy so sídlom v Salt Lake City. Ako prvý mu zveria prípad prekročenia povolenej rýchlosti, a keď aj ten prehrá, je presvedčený, že s kariérou právnika sa môže rozlúčiť. Šéf ho však prekvapí a pridelí mu o čosi náročnejšiu kauzu: obvinenie z úkladnej vraždy. Brighamovou novou klientkou sa stane Amanda Pierceová, utrápená a vyčerpaná matka, ktorej úchylný psychopat znásilnil a zavraždil šesťročnú dcéru. Ona potom zabila jeho. Porota by jej mohla byť naklonená, ale zákon neschvaľuje, keď ľudia berú spravodlivosť do vlastných rúk. Niet pochýb, že Amanda stlačila spúšť – videlo ju päť svedkov. Ak sa prizná, vyhne sa trestu smrti, ale pripustí, že konala nesprávne. No ak vinu odmietne, Brigham sa bude musieť pustiť do boja o svoju kariéru – a Amandin život.
Viac

VYDAVATEĽSTVO: Ikar ORIGINÁLNY NÁZOV: The Neon Lawyer PREKLAD: Milan Kopecký ROK VYDANIA: 2019 ŽÁNER: Detektívka / Skutočný príbeh POČET STRÁN: 208 VÄZBA: pevná s prebalom   “Ten hajzel jej zabil dcéru. Kto by neurobil to čo ona?”   O knihe:... The post RECENZIA: Victor Methos – Neónový právnik appeared first on Prečítané.sk.

Peňazí je málo a sľubných vyhliadok ešte menej, preto novopečený právnik Brigham Theodore usúdi, že je načase znížiť životný štandard. Podnikne zúfalý krok a nastúpi do pochybnej právnickej firmy so sídlom v Salt Lake City. Ako prvý mu zveria prípad prekročenia povolenej rýchlosti, a keď aj ten prehrá, je presvedčený, že s kariérou právnika sa môže rozlúčiť. Šéf ho však prekvapí a pridelí mu o čosi náročnejšiu kauzu: obvinenie z úkladnej vraždy. Brighamovou novou klientkou sa stane Amanda Pierceová, utrápená a vyčerpaná matka, ktorej úchylný psychopat znásilnil a zavraždil šesťročnú dcéru. Ona potom zabila jeho. Porota by jej mohla byť naklonená, ale zákon neschvaľuje, keď ľudia berú spravodlivosť do vlastných rúk. Niet pochýb, že Amanda stlačila spúšť – videlo ju päť svedkov. Ak sa prizná, vyhne sa trestu smrti, ale pripustí, že konala nesprávne. No ak vinu odmietne, Brigham sa bude musieť pustiť do boja o svoju kariéru – a Amandin život.

Mohlo by sa vám páčiť