Adéle

Leïla Slimani
Inaque • 2018

Adèle je debutový román francúzskej spisovateľky a novinárky Leïly Slimani. Ide o príbeh tridsaťpäťročnej ženy, parížskej novinárky, ktorá trpí sexuálnou závislosťou a od sveta ju oddeľuje hrubé sklo...u oddeľuje hrubé sklo. Svojho manžela lekára Richarda podvedie vždy, keď sa jej na to naskytne príležitosť. Prácu, rodinu, syna kladie vždy na druhé miesto a vo svetlých momentoch či vo chvíľach absolútneho znechutenia si to vyčíta. Pri dobrodružstvách ju sprevádzajú pohŕdanie, nepochopenie, rezignácia, pocity trpkosti, frustrácie, smutného potešenia, chladnej ľahostajnosti a napriek tomu ju niečo stále ženie ďalej a bráni jej srdcu úplne zatvrdnúť. Leïla Slimani sa narodila v roku 1981. Pracovala ako novinárka pre časopis Jeune Afrique, v ktorom sa venovala najmä reportážam zo severnej Afriky. V roku 2014 jej vyšiel debutový román Adèle a bol nominovaný na cenu Flora. Za svoj druhý román Uspávanka, ktorého filmová adaptácia sa práve nakrúca, dostala v roku 2016 prestížnu Goncourtovu cenu.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788089737949
  • Originálny názov: Adèle

Vydavateľstvo Inaque je známe tým, že ich tituly nie sú tuctové. Netreba u nich čakať žiadne klišé, ale silné ľudské príbehy. Taká je aj kniha Adéle, ktorú napísala Leila Slimani. Adéle je novinárka v Paríži, ktorá trpí sexuálnou závislosťou. Jej manžel Richard nevie, že Adéle ho podvedie vždy, keď sa jej naskytne čo i najmenšia príležitosť. Nemá problém … Čítať ďalej Adéle (Leila Slimani)

Adèle – Leila Slimani, Inaque 2018 Poznáte to, keď chytíte do rúk prózu, ktorá svojím rozsahom nie je nejaká ohromujúca, [...] The post Adèle – Leila Slimani appeared first on .

Adèle je debutový román francúzskej spisovateľky a novinárky Leïly Slimani. Ide o príbeh tridsaťpäťročnej ženy, parížskej novinárky, ktorá trpí sexuálnou závislosťou a od sveta ju oddeľuje hrubé sklo. Svojho manžela lekára Richarda podvedie vždy, keď sa jej na to naskytne príležitosť. Prácu, rodinu, syna kladie vždy na druhé miesto a vo svetlých momentoch či vo chvíľach absolútneho znechutenia si to vyčíta. Pri dobrodružstvách ju sprevádzajú pohŕdanie, nepochopenie, rezignácia, pocity trpkosti, frustrácie, smutného potešenia, chladnej ľahostajnosti a napriek tomu ju niečo stále ženie ďalej a bráni jej srdcu úplne zatvrdnúť. Leïla Slimani sa narodila v roku 1981. Pracovala ako novinárka pre časopis Jeune Afrique, v ktorom sa venovala najmä reportážam zo severnej Afriky. V roku 2014 jej vyšiel debutový román Adèle a bol nominovaný na cenu Flora. Za svoj druhý román Uspávanka, ktorého filmová adaptácia sa práve nakrúca, dostala v roku 2016 prestížnu Goncourtovu cenu.

Mohlo by sa vám páčiť