Zvieratá v ohrození

Pavla Hanackova
Albatros • 2019

Pomôž nám zachrániť prírodu!Poobzeraj sa okolo seba – zdá sa ti, že je v prírode všetko v poriadku? Tiež si si všimol tie porozhadzované odpadky, chradnúce stromy a rastliny? Nezdá sa ti, že niektorýc... ti, že niektorých obyvateľov vidíš čoraz menej? Niet sa čomu čudovať, my ľudia sme to totiž prírode pekne zavarili. Dokonca tak, že niektoré druhy zvierat budeme čochvíľa poznať už iba z obrázkov. Ľudí pribúda a prírody ubúda. Stíname stromy, osídľujeme aj kedysi nepreskúmané miesta a berieme zvieratám a rastlinám ich domovy. Ak chceš prírode pomôcť, neváhaj a čítaj! Dozvieš sa, aké miesta, zvieratá a rastliny sú v ohrození a ako im môžeš podať pomocnú ruku.
Viac

  • Počet strán: 36 strán
  • ISBN13:9788000054223

Hoci zvieratá na obrázkoch majú disneyovsky veľké oči, textový obsah s presladenými ilustráciami ostro kontrastuje. Bez obalu a príkras sa tu hovorí o ohrozených druhoch a príčinách ich vymierania. The post ZVIERATÁ V OHROZENÍ ALEBO AKO MÔŽEME POMÔCŤ (Linh Dao, Pavla Hanáčková) appeared first on Blog o najlepších a najkrajších detských knihách.

Pomôž nám zachrániť prírodu!Poobzeraj sa okolo seba – zdá sa ti, že je v prírode všetko v poriadku? Tiež si si všimol tie porozhadzované odpadky, chradnúce stromy a rastliny? Nezdá sa ti, že niektorých obyvateľov vidíš čoraz menej? Niet sa čomu čudovať, my ľudia sme to totiž prírode pekne zavarili. Dokonca tak, že niektoré druhy zvierat budeme čochvíľa poznať už iba z obrázkov. Ľudí pribúda a prírody ubúda. Stíname stromy, osídľujeme aj kedysi nepreskúmané miesta a berieme zvieratám a rastlinám ich domovy. Ak chceš prírode pomôcť, neváhaj a čítaj! Dozvieš sa, aké miesta, zvieratá a rastliny sú v ohrození a ako im môžeš podať pomocnú ruku.

Mohlo by sa vám páčiť