Strácame Zem

Nathaniel Rich

V osemdesiatych rokoch nastala výnimočná situácia, keď politici, veľké priemyselné firmy a aktivisti začali spolupracovať na riešení klimatickej krízy. Strácame Zem je príbeh o tom, ako zlyhali. V nas... zlyhali. V nasledujúcej dekáde sa hŕstka odhodlaných vedcov, politikov a stratégov vedená dvoma veľmi nepravdepodobnými hrdinami všetkými silami zúfalo snažila presvedčiť svet, aby konal. Riskovali pritom svoje kariéry a povesť. Strácame Zem je ich príbeh. Zároveň je to príbeh nás všetkých.
Viac

Bestseller amerického novinára Nathaniela Richa Strácame Zem je príbehom postupného príchodu dlho predpovedanej katastrofy. Tlmočí príbeh zrodu popierania klimatickej zmeny a genézu koordinovaného úsilia energetického priemyslu zhatiť snahu o záchranu klímy.

V osemdesiatych rokoch nastala výnimočná situácia, keď politici, veľké priemyselné firmy a aktivisti začali spolupracovať na riešení klimatickej krízy. Strácame Zem je príbeh o tom, ako zlyhali. V nasledujúcej dekáde sa hŕstka odhodlaných vedcov, politikov a stratégov vedená dvoma veľmi nepravdepodobnými hrdinami všetkými silami zúfalo snažila presvedčiť svet, aby konal. Riskovali pritom svoje kariéry a povesť. Strácame Zem je ich príbeh. Zároveň je to príbeh nás všetkých.

Mohlo by sa vám páčiť