Maroško a Medko

M.A. Jerský
Tatran • 2020

Veršovaná rozprávka zo salaša Príbeh nebojácneho malého Maroška, ktorý s pomocou lesných zvieratiek prekabáti starého medveďa aj prefíkanú líšku, je určený našim malým milovníkom prírody. Veršovaná r...m prírody. Veršovaná rozprávka o Maroškovi, dobrom žiakovi, ktorého snom je ísť cez prázdniny na salaš a vyskúšať si prácu honelníka. Sen sa mu síce splní, no pri paši mu ovcu ukradne medveď a zvieratká z lesa mu ponúknu pomoc, stačí len trikrát zapískať. Maroško pomoc využije a na konci rozprávky sa spoločne na salaši radujú. Všetko sa na dobré obráti – ovečka sa vráti do košiara a zlo je potrestané. Celý príbeh dopĺňajú ilustrácie akademického maliara Jána Hálu, ktoré detského čitateľa vtiahnu do tatranskej prírody.
Viac

  • Počet strán: 64 strán
  • ISBN13:9788022211314

Na vydavateľstve Tatran mám okrem iného rada, že vydávajú aj klasické rozprávky, ktoré čítali ešte naše staré a prastaré mamy. Či už to boli Prostonárodné slovenské rozprávky od Pavla Dobšinského alebo minuloročné Rozprávky starých Slovákov. Tentokrát vydavateľstvo prináša krásnu knihu Maroško a Medko, ktorú napísal M. A. Jerský a ilustroval Ján Hála. Maroško je usilovný žiak. Teraz však …[...]

Veršovaná rozprávka zo salaša Príbeh nebojácneho malého Maroška, ktorý s pomocou lesných zvieratiek prekabáti starého medveďa aj prefíkanú líšku, je určený našim malým milovníkom prírody. Veršovaná rozprávka o Maroškovi, dobrom žiakovi, ktorého snom je ísť cez prázdniny na salaš a vyskúšať si prácu honelníka. Sen sa mu síce splní, no pri paši mu ovcu ukradne medveď a zvieratká z lesa mu ponúknu pomoc, stačí len trikrát zapískať. Maroško pomoc využije a na konci rozprávky sa spoločne na salaši radujú. Všetko sa na dobré obráti – ovečka sa vráti do košiara a zlo je potrestané. Celý príbeh dopĺňajú ilustrácie akademického maliara Jána Hálu, ktoré detského čitateľa vtiahnu do tatranskej prírody.

Mohlo by sa vám páčiť