Bohovia smrti

Emelie Schepp
Dibuk • 2021

Jedného letného dňa v roku 1991 sa deväťročná Jana Berzeliusová prebudí v Norrköpinskej nemocnici. Nepamätá sa na nič, nevie, kto je ani odkiaľ prišla. O dvadsaťjeden rokov, už ako uznávaná a nekompro...návaná a nekompromisná prokurátorka, vedie vyšetrovanie záhadnej vraždy Hansa Juhléna, šéfa azylového oddelenia migračného úradu v Norrköpingu. Podozrenie padne na jeho manželku. Nikto však nečaká, že v bezdetnej domácnosti na mieste činu nájdu odtlačky prstov detských rúk.Jana s komisárom Henrikom Levinom a inšpektorkou Miou Bolanderovou intenzívne pracuje na vyriešení prípadu. Pátranie naberie nečakaný zvrat, keď sa na opustenej pláži nájde ďalšie mŕtve telo. Tentoraz ide o chlapca s tajomným znamením na zátylku a s vražednou zbraňou vedľa seba. Čím viac sa Jana dozvedá o chlapcovej minulosti, tým viac sa približuje k svojej vlastnej a ich osudy sa nečakane pretnú tým najdesivejším spôsobom.Krimitriler Bohovia smrti je prvou časťou série o prokurátorke Jane Berzeliusovej.Zo švédskeho originálu Märkta för livet (Manpocket, Stockholm 2014) preložila Jana Melichárková.
Viac

  • Počet strán: 376 strán
  • ISBN13:9788055177793

Čudujem sa, že švédska spisovateľka Emelie Schepp sa v našich končinách neobjavila už skôr. V rokoch 2016, 2017 a 2018 totiž získala titul za najlepšiu autorku detektívok, čo je pre zahraničné vydavateľstvá veľkým lákadlom, najmä keď vezmeme do úvahy silnú konkurenciu. Po preklade Emeliných diel napokon siahol Ikar a rozšírením svojho portfólia urobil správny krok. Bohovia smrti sú prvou[...]

Jedného letného dňa v roku 1991 sa deväťročná Jana Berzeliusová prebudí v Norrköpinskej nemocnici. Nepamätá sa na nič, nevie, kto je ani odkiaľ prišla. O dvadsaťjeden rokov, už ako uznávaná a nekompromisná prokurátorka, vedie vyšetrovanie záhadnej vraždy Hansa Juhléna, šéfa azylového oddelenia migračného úradu v Norrköpingu. Podozrenie padne na jeho manželku. Nikto však nečaká, že v bezdetnej domácnosti na mieste činu nájdu odtlačky prstov detských rúk.

Jana s komisárom Henrikom Levinom a inšpektorkou Miou Bolanderovou intenzívne pracuje na vyriešení prípadu. Pátranie naberie nečakaný zvrat, keď sa na opustenej pláži nájde ďalšie mŕtve telo. Tentoraz ide o chlapca s tajomným znamením na zátylku a s vražednou zbraňou vedľa seba. Čím viac sa Jana dozvedá o chlapcovej minulosti, tým viac sa približuje k svojej vlastnej a ich osudy sa nečakane pretnú tým najdesivejším spôsobom.

Krimitriler Bohovia smrti je prvou časťou série o prokurátorke Jane Berzeliusovej.

Zo švédskeho originálu Märkta för livet (Manpocket, Stockholm 2014) preložila Jana Melichárková.