Papieroví duchovia

Julia Heaberlin

Posadnutá mladá žena polovicu svojho života čaká na túto chvíľu. Plánovala ju od svojich dvanástich rokov. Skúmala, hľadala, trénovala. Predstavovala si každý možný scenár. Teraz si je takmer istá, že... je takmer istá, že muž, ktorý uniesol jej sestru, sedí vedľa nej v aute na sedadle spolujazdca. Carl Louis Feldman je dokumentárny fotograf, ktorý má možno demenciu, a možno nie. Možno je sériový vrah, a možno nie. Mladá žena o sebe tvrdí, že je jeho dávno stratená dcéra. On jej však neverí. Carl tvrdí, že si nepamätá, že by niekoho zabil v Texase na miestach, kde nafotil zvláštne fotografie. Klame alebo je to len zlomený starý muž? Je patologický podvodník? On alebo ona? V knihe Papieroví duchovia Julia Heaberlinová rozvíja žáner sériových vrážd, ale v inom smere. V tomto pútavom románe autorka majstrovsky opisuje duchov, ktorých máme všetci v hlavách – aj tých, ktorí na nás hľadia z fotografií. Koniec nevidíte, až kým sa nedostanete za poslednú zákrutu a neprejdete poslednú míľu. ..
Viac

Julia Heaberlinová patrí k spisovateľkám, ktoré dospeli k svojmu žánru prirodzenou profesionálnou cestou. Skôr než sa pustila do beletrie, pracovala vo viacerých prestížnych printových médiách, kde editovala skutočné kriminálne príbehy, vrátane série vrážd mladých dievčat pochovaných v texaskej púšti. Zdrojov pre svoj román mala teda požehnane, skúsenosti s písaným slovom mohla takisto[...]

Posadnutá mladá žena polovicu svojho života čaká na túto chvíľu. Plánovala ju od svojich dvanástich rokov. Skúmala, hľadala, trénovala. Predstavovala si každý možný scenár. Teraz si je takmer istá, že muž, ktorý uniesol jej sestru, sedí vedľa nej v aute na sedadle spolujazdca. Carl Louis Feldman je dokumentárny fotograf, ktorý má možno demenciu, a možno nie. Možno je sériový vrah, a možno nie. Mladá žena o sebe tvrdí, že je jeho dávno stratená dcéra. On jej však neverí. Carl tvrdí, že si nepamätá, že by niekoho zabil v Texase na miestach, kde nafotil zvláštne fotografie. Klame alebo je to len zlomený starý muž? Je patologický podvodník? On alebo ona? V knihe Papieroví duchovia Julia Heaberlinová rozvíja žáner sériových vrážd, ale v inom smere. V tomto pútavom románe autorka majstrovsky opisuje duchov, ktorých máme všetci v hlavách – aj tých, ktorí na nás hľadia z fotografií. Koniec nevidíte, až kým sa nedostanete za poslednú zákrutu a neprejdete poslednú míľu. ..