Toto je Island

Nína Björk Jónsdóttir Edda Magnus
Ikar • 2022

Krajina ohňa a ľadu, ako ju nepoznáteIsland je krajinou kontrastov: obrovské ľadovce aj aktívne sopky, letné polnočné slnko i najkratšie zimné dni, staroveký jazyk a moderné technológie. Žije tu národ... Žije tu národ s bohatou a rozmanitou kultúrou, rovnako jedinečný ako jeho ohromujúca krajina.Kniha Toto je Island vám priblíži život ostrovného severského národa a predstaví to najlepšie z islandskej hudby, literatúry, kultúrnych tradícií, zvykov, osláv a jedla. Prináša pohľad na pokrokový a mierumilovný národ s liberálnymi, modernými postojmi, ktorý si najviac cení slobodu, komunitu a rovnosť. Možno ste už na raňajky ochutnali skyr a cestou do práce počúvate Sigur Rós, no koľko toho naozaj viete o Islande a pohľade miestnych obyvateľov na svoj jedinečný ostrov?Vďaka tejto knihe, doplnenej nádhernými fotografiami, zistíte, prečo je Island jednou z najšťastnejších krajín na svete.
Viac

  • Počet strán: 224 strán
  • ISBN13:9788055183411

Island je krajinou kontrastov: obrovské ľadovce aj aktívne sopky, letné polnočné slnko i najkratšie zimné dni, staroveký jazyk a moderné technológie. Žije tu národ s bohatou a rozmanitou kultúrou, rovnako jedinečný ako jeho ohromujúca krajina. Kniha Toto je Island vám... The post Vitajte v krajine ohňa a ľadu. Kniha Toto je Island vám predstaví krajinu plnú kontrastov appeared first on[...]

Krajina ohňa a ľadu, ako ju nepoznáteIsland je krajinou kontrastov: obrovské ľadovce aj aktívne sopky, letné polnočné slnko i najkratšie zimné dni, staroveký jazyk a moderné technológie. Žije tu národ s bohatou a rozmanitou kultúrou, rovnako jedinečný ako jeho ohromujúca krajina.Kniha Toto je Island vám priblíži život ostrovného severského národa a predstaví to najlepšie z islandskej hudby, literatúry, kultúrnych tradícií, zvykov, osláv a jedla. Prináša pohľad na pokrokový a mierumilovný národ s liberálnymi, modernými postojmi, ktorý si najviac cení slobodu, komunitu a rovnosť. Možno ste už na raňajky ochutnali skyr a cestou do práce počúvate Sigur Rós, no koľko toho naozaj viete o Islande a pohľade miestnych obyvateľov na svoj jedinečný ostrov?Vďaka tejto knihe, doplnenej nádhernými fotografiami, zistíte, prečo je Island jednou z najšťastnejších krajín na svete.

Mohlo by sa vám páčiť