Prekliata

Stacey Halls
Cosmopolis • 2022

Lancaster 1612. V Anglicku vrcholí hon na čarodejnice. V temných časoch rôznych podozrení a všemožných obvinení byť ženou môže predstavovať to najväčšie riziko. Mladá sedemnásťročná šľachtičná Flee...ročná šľachtičná Fleetwood Shuttleworthová je už štvrtýkrát tehotná, no napriek tomu sa jej manžel Richard stále nedočkal vytúženého dediča. Keď Fleetwood nájde list od lekára s hrozivou predpoveďou – ďalší pôrod neprežije –, veľmi ju to rozruší. Zdá sa však, že predsa len má nádej. Náhodou sa spozná s Alice, ktorá o sebe tvrdí, že je pôrodná babica a pomôže Fleetwood donosiť zdravé dieťa. Krajina je však posadnutá honom na čarodejnice a hocikto môže byť obvinený z bezbožnosti. Tieň podozrení čoskoro dostihne aj Alice. Fleetwood musí dokázať Alicinu nevinu, lebo je pevne presvedčená, že od jej života závisí aj život jej nenarodeného dieťaťa.
Viac

  • Počet strán: 352 strán
  • ISBN13:9788080903480
  • Originálny názov: The Familiars

Autor: Stacey HallsOriginálny názov: The FamiliarsVydavateľstvo: Grada/Cosmopolis2022Séria: -Diel: -Počet strán: 352Žáner: historical fictionMoje hodnotenie knihy: 5*/5*Moje hodnotenie obálky: 5*/5*Anotácia:Lancaster 1612. V Anglicku vrcholí hon na čarodejnice. V temných časoch rôznych podozrení a všemožných obvinení byť ženou môže predstavovať to najväčšie riziko.Mladá sedemnásťročná[...]

Lancaster 1612. V Anglicku vrcholí hon na čarodejnice. V temných časoch rôznych podozrení a všemožných obvinení byť ženou môže predstavovať to najväčšie riziko. Mladá sedemnásťročná šľachtičná Fleetwood Shuttleworthová je už štvrtýkrát tehotná, no napriek tomu sa jej manžel Richard stále nedočkal vytúženého dediča. Keď Fleetwood nájde list od lekára s hrozivou predpoveďou – ďalší pôrod neprežije –, veľmi ju to rozruší. Zdá sa však, že predsa len má nádej. Náhodou sa spozná s Alice, ktorá o sebe tvrdí, že je pôrodná babica a pomôže Fleetwood donosiť zdravé dieťa. Krajina je však posadnutá honom na čarodejnice a hocikto môže byť obvinený z bezbožnosti. Tieň podozrení čoskoro dostihne aj Alice. Fleetwood musí dokázať Alicinu nevinu, lebo je pevne presvedčená, že od jej života závisí aj život jej nenarodeného dieťaťa.

Mohlo by sa vám páčiť