Profesorova rovnica

Yoko Ogawa
Lindeni • 2023

Čarovný a poetický príbeh o tom, čo znamená žiť v prítomnosti a o zvláštnej rovnici, ktorej výsledkom je neobyčajná, no úžasná rodinaOn je Profesor s brilantnou mysľou a nezvyčajným problémom – pri do...m problémom – pri dopravnej nehode utrpel vážne zranenie a odvtedy má jeho krátkodobá pamäť kapacitu iba osemdesiat minút. Ona je pomocnica v domácnosti a matka desaťročného syna, ktorej pracovnou náplňou sa stala starostlivosť o Profesora. Každé ráno pre nich znamená nové zoznámenie, každý deň sa stáva neopakovateľnou príležitosťou pre zvláštny a krásny vzťah.
Viac

Autor: Yoko OgawaOriginálny názov: 博士の愛した数式Vydavateľstvo: Lindeni, 2023Séria: -Diel: -Počet strán: 192Žáner: fikciaMoje hodnotenie knihy: 3*/5*Moje hodnotenie obálky: 4*/5*Anotácia:Profesorova rovnica je čarovný príbeh o tom, čo znamená žiť v prítomnosti a o zvláštnej rovnici, ktorej výsledkom je neobyčajná, no úžasná rodina.On je Profesor s brilantnou mysľou a nezvyčajným problémom – pri[...]

Čarovný a poetický príbeh o tom, čo znamená žiť v prítomnosti a o zvláštnej rovnici, ktorej výsledkom je neobyčajná, no úžasná rodinaOn je Profesor s brilantnou mysľou a nezvyčajným problémom – pri dopravnej nehode utrpel vážne zranenie a odvtedy má jeho krátkodobá pamäť kapacitu iba osemdesiat minút. Ona je pomocnica v domácnosti a matka desaťročného syna, ktorej pracovnou náplňou sa stala starostlivosť o Profesora. Každé ráno pre nich znamená nové zoznámenie, každý deň sa stáva neopakovateľnou príležitosťou pre zvláštny a krásny vzťah.

Mohlo by sa vám páčiť