Predčítač

Bernhard Schlink
Slovart • 2006

"Škandalózny" príbeh sexuálneho vzťahu pätnásťročného gymnazistu a zrelej, vyše tridsaťročnej ženy, ktorá neskôr stojí pred súdnym tribunálom obžalovaná z najťažších zločinov. Mala ich spáchať na sklo.... Mala ich spáchať na sklonku druhej svetovej vojny ako dozorkyňa v koncentračnom tábore, teda ešte pred známosťou s nedospelým rozprávačom. Spojenie "chlapčenskej nevinnosti" a tragickej životnej skúsenosti v ľúbostnom vzťahu je nečakaným a neželaným, ale na druhej strane aj osudovým mostom medzi zločinmi minulosti a prítomnosťou, v ktorej a ktorou žijeme.
Viac

  • Počet strán: 178 strán
  • ISBN13:9788080851590
  • Originálny názov: The Reader

Román Predčítač, ktorého autorom je Nemec Bernhard Schlink, bol preložený do 35 jazykov. Ocitol sa na prvom mieste v rebríčku bestsellerov New York Times, čo je na knihu pochádzajúcu z nemecky hovoriacej krajiny veľmi zriedkavé. Úspech knihy pritom nie je postavený na škandalóznom milostnom vzťahu medzi pätnásťročným chlapcom a zrelou ženou. Ústrednou témou je vyrovnávanie sa novej nemeckej[...]

"Škandalózny" príbeh sexuálneho vzťahu pätnásťročného gymnazistu a zrelej, vyše tridsaťročnej ženy, ktorá neskôr stojí pred súdnym tribunálom obžalovaná z najťažších zločinov. Mala ich spáchať na sklonku druhej svetovej vojny ako dozorkyňa v koncentračnom tábore, teda ešte pred známosťou s nedospelým rozprávačom. Spojenie "chlapčenskej nevinnosti" a tragickej životnej skúsenosti v ľúbostnom vzťahu je nečakaným a neželaným, ale na druhej strane aj osudovým mostom medzi zločinmi minulosti a prítomnosťou, v ktorej a ktorou žijeme.

Mohlo by sa vám páčiť