Domofón

Zygmunt Miloszewski
Premedia • 2016

Sídliskový horor od dvojnásobného držiteľa Ceny veľkého kalibru pre poľskú detektívku roka. Mladomanželský pár sa presťahuje do hlavného mesta, kde chce začať nový život. Privítanie v paneláku je v...tanie v paneláku je však nezvyčajné, na chodbe sa váľa odtrhnutá hlava, zvyšok tela leží vo výťahu. Miestom Miłoszewského debutu je panelový dom, v ktorom sa komunistická architektúra stretáva s udalosťami z ešte dávnejších čias. Každého obyvateľa kvári iná nočná mora a musia čeliť nepríjemným otázkam. Je to len masová hystéria, alebo je miesto prekliate? A existuje vôbec nádej, že to niekto prežije? Román je plný záhadných postáv a hrôz číhajúcich tesne pod povrchom zdanlivo banálnej skutočnosti. Bulgakovovský čierny humor, starostlivo vybudovaná atmosféra, živé tempo a vynikajúce pozorovania zo života sídliskovej komunity sú stavebnými prvkami knihy, ktorá kombinuje horor, romantické strašidelné príbehy a klasický mravoučný román. Debut, na ktorý nezabudnete.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788081593772
  • Originálny názov: Domofon

Domofón jsem začal číst někdy před třemi lety jako svoji první knihu v polštině. Tehdy jsem to vzdal snad hned během první kapitoly. Byl jsem strašně pomalý, protože jsem ještě neměl žádnou slovní zásobu. Nakonec jsem se díky poslechu mnoha audioknih naučil číst v polštině téměř stejnou rychlostí jako v češtině. Nakonec jsem na tuto... Číst celé

Sídliskový horor od dvojnásobného držiteľa Ceny veľkého kalibru pre poľskú detektívku roka. Mladomanželský pár sa presťahuje do hlavného mesta, kde chce začať nový život. Privítanie v paneláku je však nezvyčajné, na chodbe sa váľa odtrhnutá hlava, zvyšok tela leží vo výťahu. Miestom Miłoszewského debutu je panelový dom, v ktorom sa komunistická architektúra stretáva s udalosťami z ešte dávnejších čias. Každého obyvateľa kvári iná nočná mora a musia čeliť nepríjemným otázkam. Je to len masová hystéria, alebo je miesto prekliate? A existuje vôbec nádej, že to niekto prežije? Román je plný záhadných postáv a hrôz číhajúcich tesne pod povrchom zdanlivo banálnej skutočnosti. Bulgakovovský čierny humor, starostlivo vybudovaná atmosféra, živé tempo a vynikajúce pozorovania zo života sídliskovej komunity sú stavebnými prvkami knihy, ktorá kombinuje horor, romantické strašidelné príbehy a klasický mravoučný román. Debut, na ktorý nezabudnete.

Mohlo by sa vám páčiť