Takto počujem

Romana Romanyšyn Andrij Les
Monokel • 2019

Knižka plná zvukov, ruchov, tónov a slov. Ako funguje ľudské ucho? Kto je a čo robí zvukár? Počujú ľudia a zvieratá rovnako? Aký hlasný je výbuch sopky? A kde sa berie ticho? Po Takto vidím, obľúb...to vidím, obľúbenej knižke o zraku a vizuálnom svete, nás jej oceňovaní tvorcovia pozývajú do sveta, ktorý vnímame prostredníctvom sluchu. Začítajte sa do nej spolu so svoji ratolesťami a možno zistíte, že zvuk sa dá krásne nakresliť, a že dôležité je nielen počuť, ale najmä počúvať sa navzájom.
Viac

Vydavateľ Peter Michalík (predtým, ako založil Monokel, stál aj za vydavateľstvom a festivalom BRaK) razí názor, že obrázkové knihy nie sú len pre deti. Lenže dospelí už ilustrácie nevedia konzumovať. Zavalení množstvom vizuálnych dát, sme navyknutí obrázky len narýchlo preletieť. Aký kontrast s malými čitateľmi, ktorí sa v ich detailnom prezeraní úplne vyžívajú. Toto je … Pokračovať v[...]

Knižka plná zvukov, ruchov, tónov a slov. Ako funguje ľudské ucho? Kto je a čo robí zvukár? Počujú ľudia a zvieratá rovnako? Aký hlasný je výbuch sopky? A kde sa berie ticho? Po Takto vidím, obľúbenej knižke o zraku a vizuálnom svete, nás jej oceňovaní tvorcovia pozývajú do sveta, ktorý vnímame prostredníctvom sluchu. Začítajte sa do nej spolu so svoji ratolesťami a možno zistíte, že zvuk sa dá krásne nakresliť, a že dôležité je nielen počuť, ale najmä počúvať sa navzájom.

Mohlo by sa vám páčiť