Obhliadka bytu

Fredrik Backman
Ikar • 2020

Stačí jediný naozaj, ale naozaj zlý nápad. Viac netreba. Pri obhliadke bytu sa nešikovný a neúspešný bankový lupič zamkne s premotivovanou realitnou maklérkou, s dvoma notorickými obdivovateľmi Ikey, ...vateľmi Ikey, s nepríjemnou multimilionárkou, so smutnou starou dámou, so ženou vo vysokom štádiu tehotenstva, s neznesiteľným starým dudrošom, s králičou hlavou – a neuveriteľne bláznivá tragikomická rukojemnícka dráma je na svete! Lupič sa nakoniec vzdá a rukojemníkov prepustí, ale keď do bytu vtrhnú policajti, nájdu ho prázdny. Pri následných svojských výsluchoch svedkov spoznávame ich pozoruhodné verzie a názory na to, čo sa v skutočnosti stalo. Z výpovedí pripomínajúcich komplikovanú skladačku vyplynie niekoľko otázok: Ako sa lupičovi podarilo uniknúť? Prečo sú všetci rukojemníci uštipační, nevrlí a zlostní? Čo sa to vlastne deje s ľuďmi?
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788055170817
  • Originálny názov: Anxious People

Obhliadka bytu je prvou knihou, ktorú som od Fredrika Backmana čítala. Vybrala som si ju preto, lebo som dostala chuť zasmiať sa na niečom vtipnom. Tento švédsky autor sa do povedomia dostal v roku 2012 svojou knihou Muž menom Ove. The post Obhliadka bytu – Fredrik Backman appeared first on Čo čítam.

Fredrik Backman je švédsky autor, ktorého mám veľmi rada. Mám prečítané všetky u nás vydané knihy a ani jedna ma nesklamala. Keď som videla, že Ikar prináša ďalšiu knihu práve od neho, bola som šťastím bez seba. A ani novinka s názvom Obhliadka bytu nezaostáva sa predošlými knihami. Predposledný deň v roku sa koná v jednom byte obhliadka. V istom momente sa … Čítať ďalej Obhliadka bytu[...]

Stačí jediný naozaj, ale naozaj zlý nápad. Viac netreba. Pri obhliadke bytu sa nešikovný a neúspešný bankový lupič zamkne s premotivovanou realitnou maklérkou, s dvoma notorickými obdivovateľmi Ikey, s nepríjemnou multimilionárkou, so smutnou starou dámou, so ženou vo vysokom štádiu tehotenstva, s neznesiteľným starým dudrošom, s králičou hlavou – a neuveriteľne bláznivá tragikomická rukojemnícka dráma je na svete! Lupič sa nakoniec vzdá a rukojemníkov prepustí, ale keď do bytu vtrhnú policajti, nájdu ho prázdny. Pri následných svojských výsluchoch svedkov spoznávame ich pozoruhodné verzie a názory na to, čo sa v skutočnosti stalo. Z výpovedí pripomínajúcich komplikovanú skladačku vyplynie niekoľko otázok: Ako sa lupičovi podarilo uniknúť? Prečo sú všetci rukojemníci uštipační, nevrlí a zlostní? Čo sa to vlastne deje s ľuďmi?

Mohlo by sa vám páčiť