Bežná

Tereza Oľhová
E.J. Publishing • 2019

Aj nežná revolúcia mala svoje bežné dni a všedné problémy. Tínedžerka Lucia býva na sídlisku v Martine a na svet sa pozerá z ôsmeho poschodia sivého paneláka. Jej starosti sa počas novembrových a dece...vembrových a decembrových dní v roku 1989 zdajú banálne. Lenže pre ňu sú práve tie najväčšie na svete. Kedy konečne uvidí Tomáša herca martinského divadla , do ktorého je tajne zamilovaná? V divadle zrazu vládne chaos, namiesto predstavení sa tam konajú čudné mítingy a aj rodičia sú akísi divní. Najväčšiu revolúciu však v jej živote spôsobí príchod nového súrodenca, bračeka Lukáška. Tieto dni sú naozaj na hlavu a Lucia má pocit, že je na všetko úplne sama. Čo zmenia chladné revolučné dni v živote mladej školáčky?
Viac

  • Počet strán: 44 strán
  • ISBN13:9788097297770
  • Séria: Nežný komiks

Viacerým ľuďom jarná koronavírusová karanténa (import z komunistickej Číny!) pripomínala dokonalú simuláciu komunizmu. Hranice zatvorené, pred vyrabovanými obchodmi rady, na obálkach časopisov Karel Gott. Ľudia si hromadne vymieňali strihy a šili doma to, čo sa v obchodoch nedalo zohnať. Aj móda je plus-mínus rovnaká. :) Zaklincoval to jeden Čech: v TV blábolí nejaký Slovák lámanou češtinou.[...]

Aj nežná revolúcia mala svoje bežné dni a všedné problémy. Tínedžerka Lucia býva na sídlisku v Martine a na svet sa pozerá z ôsmeho poschodia sivého paneláka. Jej starosti sa počas novembrových a decembrových dní v roku 1989 zdajú banálne. Lenže pre ňu sú práve tie najväčšie na svete. Kedy konečne uvidí Tomáša herca martinského divadla , do ktorého je tajne zamilovaná? V divadle zrazu vládne chaos, namiesto predstavení sa tam konajú čudné mítingy a aj rodičia sú akísi divní. Najväčšiu revolúciu však v jej živote spôsobí príchod nového súrodenca, bračeka Lukáška. Tieto dni sú naozaj na hlavu a Lucia má pocit, že je na všetko úplne sama. Čo zmenia chladné revolučné dni v živote mladej školáčky?

Mohlo by sa vám páčiť