Ela a jej zázračné svetlo

Lucy Fleming
Stonožka • 2020

Citlivá, nežná obrázková kniha o priateľstve a sile súcitu. Ak sa v noci pozriete na nočnú oblohu a kútikom oka zazriete malú svetelnú šmuhu a pred ňou mihotavé svetielko... uvidíte Elu. Ela vždy s... Elu. Ela vždy snívala o tom, že uvidí východ slnka. No kvôli svojim jemným krídlam môže vychádzať von len v noci. Keď je mesiac vysoko na oblohe, zbiera lúče svetla – či už je to ligotavé hviezdne svetlo, alebo jas pouličných lámp. Nazbieraným svetlom pomáha zatúlaným a osamelým zvieratám. Vďaka svojmu zlatému srdcu si nájde priateľky – líšku Bellu a sovu Lunu. Tie sa spolu s ďalšími Elinými kamarátmi rozhodnú odplatiť Ele jej dobrotu. Splnia jej najväčšie prianie.
Viac

Detské knihy zo Stonožky ma zatiaľ nikdy neklamali. Keď som si vyberala knihu Ela a jej zázračné svetlo od ilustrátorky Lucy Fleming, veľmi som sa bála, aby nešlo iba o krásnu obálku. Aká je teda táto detská kniha? Ela je malé dievčatko, ktoré žije v dutine stromu. Jej krídla a tykadielka sú také krehké, že nemôže vyjsť na slnko. … Čítať ďalej Ela a jej zázračné svetlo (Lucy Fleming)

Citlivá, nežná obrázková kniha o priateľstve a sile súcitu. Ak sa v noci pozriete na nočnú oblohu a kútikom oka zazriete malú svetelnú šmuhu a pred ňou mihotavé svetielko... uvidíte Elu. Ela vždy snívala o tom, že uvidí východ slnka. No kvôli svojim jemným krídlam môže vychádzať von len v noci. Keď je mesiac vysoko na oblohe, zbiera lúče svetla – či už je to ligotavé hviezdne svetlo, alebo jas pouličných lámp. Nazbieraným svetlom pomáha zatúlaným a osamelým zvieratám. Vďaka svojmu zlatému srdcu si nájde priateľky – líšku Bellu a sovu Lunu. Tie sa spolu s ďalšími Elinými kamarátmi rozhodnú odplatiť Ele jej dobrotu. Splnia jej najväčšie prianie.

Mohlo by sa vám páčiť