Malé jablko

Katarína Hybenová
Tatran • 2021

Elena dokončí postgraduálne štúdium na prestížnej právnickej fakulte v New Yorku a očarená vzrušujúcou metropolou sa rozhodne pre nečakaný zlom vo svojom živote. Odmietne významné postavenie v bratisl...ostavenie v bratislavskej advokátskej kancelárii a s priateľkou z univerzity si prenajme byt v brooklynskej štvrti Bushwick. Autorka zobrazuje Bushwick tak, ako si ho zamilovala – ako drsný, škaredý, nežný a krásny zároveň. V tejto štvrti prežíva aj neopakovateľný pocit slobody, keď sa prvýkrát cíti sama sebou, môže vyskúšať takmer všetko bez strachu a odsudzovania a prežíva aj lásku s mužom a so ženou. Bushwick v tých rokoch zaľudnili umelci a naplnil ho bezbrehou kreatívnou energiou. Elena si v kaviarni Tiny Apple nájde svoju komunitu a zamiluje sa do nevšedných ľudí, street artu, nových zážitkov, DYI kultúry, ktorú táto štvrť ponúka. Keď sa zoznámi s megaúspešným choreografom Júliusom Smrekom, stáva sa súčasťou česko-slovenskej imigrantskej komunity. Pod Smrekovým vplyvom sa rozhodne založiť úspešný blog zvaný Girl in Bushwick, ktorý pritiahne pozornosť nadšených sledovateľov, ale aj trolov, ktorí sa s jej úspechom nevedia zmieriť. Katarína Hybenová napísala veľmi zaujímavý a príťažlivý román, príbeh Slovenky, ktorá vlastnou snahou a vnímavosťou dosiahla úspech a uznanie vo štvrti, kde pohoreli aj rodení Newyorčania. Navyše sa zoznámime s česko-slovenskou komunitou, ktorá sa na začiatku dvadsiateho prvého storočia sformovala v New Yorku.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788022211147

VYDAVATEĽSTVO: Tatran ROK VYDANIA: 2021 ŽÁNER: Román / Skutočný príbeh POČET STRÁN: 380 VÄZBA: pevná   „Nerada porušujem pravidlá. Neznášam neistotu, ktorá nastane, keď sa človek ocitne mimo overených trás.  A predsa. Niekedy nie je iná možnosť.“  (str. 9)  ... The post RECENZIA: Katarína Hybenová – Malé jablko appeared first on Prečítané.sk.

  Za knihu ďakujem vydavateľstvu Tatran ♥ Elena dokončí postgraduálne štúdium na prestížnej právnickej fakulte v New Yorku a očarená vzrušujúcou metropolou sa rozhodne pre nečakaný zlom vo svojom živote. Odmietne významné postavenie v bratislavskej advokátskej kancelárii a s priateľkou z univerzity si prenajme byt v brooklynskej štvrti Bushwick. Autorka zobrazuje Bushwick tak, [...]

Elena dokončí postgraduálne štúdium na prestížnej právnickej fakulte v New Yorku a očarená vzrušujúcou metropolou sa rozhodne pre nečakaný zlom vo svojom živote. Odmietne významné postavenie v bratislavskej advokátskej kancelárii a s priateľkou z univerzity si prenajme byt v brooklynskej štvrti Bushwick. Autorka zobrazuje Bushwick tak, ako si ho zamilovala – ako drsný, škaredý, nežný a krásny zároveň. V tejto štvrti prežíva aj neopakovateľný pocit slobody, keď sa prvýkrát cíti sama sebou, môže vyskúšať takmer všetko bez strachu a odsudzovania a prežíva aj lásku s mužom a so ženou. Bushwick v tých rokoch zaľudnili umelci a naplnil ho bezbrehou kreatívnou energiou. Elena si v kaviarni Tiny Apple nájde svoju komunitu a zamiluje sa do nevšedných ľudí, street artu, nových zážitkov, DYI kultúry, ktorú táto štvrť ponúka. Keď sa zoznámi s megaúspešným choreografom Júliusom Smrekom, stáva sa súčasťou česko-slovenskej imigrantskej komunity. Pod Smrekovým vplyvom sa rozhodne založiť úspešný blog zvaný Girl in Bushwick, ktorý pritiahne pozornosť nadšených sledovateľov, ale aj trolov, ktorí sa s jej úspechom nevedia zmieriť. Katarína Hybenová napísala veľmi zaujímavý a príťažlivý román, príbeh Slovenky, ktorá vlastnou snahou a vnímavosťou dosiahla úspech a uznanie vo štvrti, kde pohoreli aj rodení Newyorčania. Navyše sa zoznámime s česko-slovenskou komunitou, ktorá sa na začiatku dvadsiateho prvého storočia sformovala v New Yorku.

Mohlo by sa vám páčiť