Odvážny plán

Elizabeth Camden
i527.net • 2021

Ako biochemička pôsobiaca začiatkom dvadsiateho storočia v New Yorku doktorka Rosalinda Wernerová zasvätila svoj život križiackej výprave proti chorobám prenášaným vodou. Patrí k priekopníkom novej pr...níkom novej prelomovej technológie, ktorá zmení spôsob dodávania vody do každej domácnosti v meste – ale iba vtedy, ak sa jej podarí presvedčiť ľudí o zmysle svojej práce. Nedávno vymenovaný komisár Newyorskej vodnej správy Nicholas Drake veľmi pochybuje o Rosalinde a metódach, ktoré používa tím jej spolupracovníkov. Keď sa s ňou počas súdneho sporu dostane do priamej konfrontácie, je zaskočený svojou reakciou na pôvabnú vedkyňu. Aj keď Rosalinda a Nick vedú súkromnú vojnu proti náklonnosti, ktorú k sebe cítia, pevne stoja na opačných stranách v bitke, ktorá neovplyvní iba ich životy. Keď verejné pobúrenie vzrastie a Rosalinda sa stane terčom neznámeho nepriateľa, obaja súperi si uvedomia, že v hre je oveľa viac, než sa im kedy snívalo.
Viac

Na pulty kníhkupectiev sa dostala už druhá časť série Empire State, zameriavajúcej sa na určujúce obdobie spoločenských zmien. Dvadsiate roky minulého storočia sa vyznačovali nástupom bohémy i prudkým rozvojom vedy i techniky, za čo v mnohom mohla Veľká vojna. Americká spisovateľka Elizabeth Camdenová sa vo svojich dielach zameriava na pestré osudy silných žien, vháňaných do často na pohľad[...]

Ako biochemička pôsobiaca začiatkom dvadsiateho storočia v New Yorku doktorka Rosalinda Wernerová zasvätila svoj život križiackej výprave proti chorobám prenášaným vodou. Patrí k priekopníkom novej prelomovej technológie, ktorá zmení spôsob dodávania vody do každej domácnosti v meste – ale iba vtedy, ak sa jej podarí presvedčiť ľudí o zmysle svojej práce. Nedávno vymenovaný komisár Newyorskej vodnej správy Nicholas Drake veľmi pochybuje o Rosalinde a metódach, ktoré používa tím jej spolupracovníkov. Keď sa s ňou počas súdneho sporu dostane do priamej konfrontácie, je zaskočený svojou reakciou na pôvabnú vedkyňu. Aj keď Rosalinda a Nick vedú súkromnú vojnu proti náklonnosti, ktorú k sebe cítia, pevne stoja na opačných stranách v bitke, ktorá neovplyvní iba ich životy. Keď verejné pobúrenie vzrastie a Rosalinda sa stane terčom neznámeho nepriateľa, obaja súperi si uvedomia, že v hre je oveľa viac, než sa im kedy snívalo.

Mohlo by sa vám páčiť