SLOVENSKOpédia

Andrea Kellö Žačoková
Slovart • 2021

Bohato ilustrovaná SLOVENSKOpédia sumarizuje najrôznejšie fakty a zaujímavosti o našej krajine. Dovedna šesť kapitol - Krajina, Príroda, Z dejín, Umenie a kultúra, Veda a technika, Sieň slávy - ponúka...ávy - ponúka pestré témy. S akými krajinami susedí Slovensko, ako sa člení jeho územie, ako je rozdelená moc v štáte a ako prebiehajú voľby, ktoré zvieratá sú naši rekordéri, aké národné parky a chránené krajinné územia sa u nás nachádzajú, ktoré dokumenty ovplyvnili vývoj našich dejín, ktoré stavby sú unikátne, aké tradície či nárečia máme, ktorí naši športovci a športovkyne dosiahli najväčšie úspechy?
Viac

  • Počet strán: 96 strán
  • ISBN13:9788055653280

Pred nejakým časom som vám ukázala detskú encyklopédiu o slovenských múzeách. Autorka Andrea Kellö Žačoková prichádza s ďalšou skvelou knihou. Slovenskopédia a jejContinue Reading

Bohato ilustrovaná SLOVENSKOpédia sumarizuje najrôznejšie fakty a zaujímavosti o našej krajine. Dovedna šesť kapitol - Krajina, Príroda, Z dejín, Umenie a kultúra, Veda a technika, Sieň slávy - ponúka pestré témy. S akými krajinami susedí Slovensko, ako sa člení jeho územie, ako je rozdelená moc v štáte a ako prebiehajú voľby, ktoré zvieratá sú naši rekordéri, aké národné parky a chránené krajinné územia sa u nás nachádzajú, ktoré dokumenty ovplyvnili vývoj našich dejín, ktoré stavby sú unikátne, aké tradície či nárečia máme, ktorí naši športovci a športovkyne dosiahli najväčšie úspechy?

Mohlo by sa vám páčiť