Nočný život zvierat

Roman Cséfalvay
Slovart • 2022

Kto by nebol zvedavý, čo sa v noci odohráva za oknami našich príbytkov? S touto knihou nahliadneš do nočného lesa, na lúku i pod vodnú hladinu. Spoznáš tiež obyvateľov jaskýň a podzemia, ktorí žijú vo...a, ktorí žijú vo večnej tme. Zistíš, ako v noci vidí líška, ako sa v úplnej tme nájdu samček a samička obrovského motýľa okáňa hruškového, čo robí rak počas splnu, ako spoznáš spev nočného speváka slávika krovinového a kopec ďalších zaujímavostí. Autorom textu nabitého informáciami je zoológ Roman Cséfalvay. Ilustrácie Viliama Slaminku sú plné nielen farieb, ale aj akcie. O spojenie textov a ilustrácií sa postaral dizajnér Marek Menke. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Viac

  • Počet strán: 64 strán
  • ISBN13:9788055650524

Moje deti majú radi zvieratá a knihy o nich. Do našej knižnice nedávno pribudla krásna novinka zo Slovartu. Autorom je Roman CséfalvayContinue Reading

Kto by nebol zvedavý, čo sa v noci odohráva za oknami našich príbytkov? S touto knihou nahliadneš do nočného lesa, na lúku i pod vodnú hladinu. Spoznáš tiež obyvateľov jaskýň a podzemia, ktorí žijú vo večnej tme. Zistíš, ako v noci vidí líška, ako sa v úplnej tme nájdu samček a samička obrovského motýľa okáňa hruškového, čo robí rak počas splnu, ako spoznáš spev nočného speváka slávika krovinového a kopec ďalších zaujímavostí. Autorom textu nabitého informáciami je zoológ Roman Cséfalvay. Ilustrácie Viliama Slaminku sú plné nielen farieb, ale aj akcie. O spojenie textov a ilustrácií sa postaral dizajnér Marek Menke. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Mohlo by sa vám páčiť