Slová môjho otca

Júsuf Chalíl Bašír

Slová môjho otca je kniha o vzťahu syna a otca na pozadí konfliktu na Blízkom východe. Júsuf vyrastal v pásme Gazy v nepredstaviteľných podmienkach druhej intifády. Bašírovci sa stali väzňami vo vlast...zňami vo vlastnom dome, keď ho na dlhé roky obsadila izraelská armáda. Júsufov otec Chalíl napriek všetkému nevzdal vieru v mierové spolužitie medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi a jeho presvedčenie nezlomilo ani to, keď jeho syna Júsufa postrelil izraelský vojak.
Viac

Júsuf Bašír vyrastal v pásme Gazy v nepredstaviteľných podmienkach druhej intifády – palestínskeho povstania. Bašírovci sa stali väzňami vo vlastnom dome, ktorý...

Slová môjho otca je kniha o vzťahu syna a otca na pozadí konfliktu na Blízkom východe. Júsuf vyrastal v pásme Gazy v nepredstaviteľných podmienkach druhej intifády. Bašírovci sa stali väzňami vo vlastnom dome, keď ho na dlhé roky obsadila izraelská armáda. Júsufov otec Chalíl napriek všetkému nevzdal vieru v mierové spolužitie medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi a jeho presvedčenie nezlomilo ani to, keď jeho syna Júsufa postrelil izraelský vojak.

Mohlo by sa vám páčiť