Poklady prírody

Ben Hoare
Stonožka • 2023

Neobyčajné príbehy o čare a pozoruhodných procesoch, ktoré sa skrývajú aj v tých najobyčajnejších veciach. Jemné vtáčie pierko, krehký jesenný list či ligotavý minerál – príroda je plná pokladov, hoci... je plná pokladov, hoci si to často ani neuvedomujeme. Každá pozoruhodná prírodnina zobrazená v tejto knihe má vlastný príbeh, no zároveň aj jeden spoločný, pretože spolu sú súčasťou histórie života na Zemi. Nájdete tu viac než stovku pútavých opisov, ktoré vrhajú viac svetla na zázraky, ktoré sú prirodzenou súčasťou sveta, na ktorom žijeme. Odhalíte skryté a i tie známe vlastnosti rastlín a živočíchov, ich hniezd, hornín i minerálov.
Viac

Sumár recenzie
Recenzia na knihu je pozitívna a kniha je chválená za svoje starostlivo vybrané témy a skvelé spracovanie. Recenzent uviedol, že kniha zaujme všetkých milovníkov prírody a prírodných pokladov. Autor knihy sa podľa recenzie dôkladne zameral na význam ochrany prírody a pôsobive obrázky v knihe prispievajú k jej kvalite. Recenzia uzatvára tým, že kniha je skvelou voľbou pre deti i dospelých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o prírode a jej pokladoch. V závere recenzie sa uvádza, že kniha je úžasným sprievodcom do sveta prírody.

Neobyčajné príbehy o čare a pozoruhodných procesoch, ktoré sa skrývajú aj v tých najobyčajnejších veciach. Jemné vtáčie pierko, krehký jesenný list či ligotavý minerál – príroda je plná pokladov, hoci si to často ani neuvedomujeme. Každá pozoruhodná prírodnina zobrazená v tejto knihe má vlastný príbeh, no zároveň aj jeden spoločný, pretože spolu sú súčasťou histórie života na Zemi. Nájdete tu viac než stovku pútavých opisov, ktoré vrhajú viac svetla na zázraky, ktoré sú prirodzenou súčasťou sveta, na ktorom žijeme. Odhalíte skryté a i tie známe vlastnosti rastlín a živočíchov, ich hniezd, hornín i minerálov.

Mohlo by sa vám páčiť