Olivovník

Lucinda Riley
Víkend • 2018

Kouzelný dům protkaný pavučinou tajemství Jako mladičká dívka strávila Helena kouzelné léto u svého kmotra Anguse na Kypru a poprvé v životě se tu zamilovala. Po letech se teď do starobylé vily Pandor...bylé vily Pandory vrací a doufá, že v malebné hornaté krajině plné vinic a olivových hájů prožije s manželem a třemi dětmi podobné idylické léto jako kdysi. Hned po příjezdu do domu, který jí její kmotr, bývalý velitel britské vojenské posádky odkázal, však zjišťuje, že se stále víc zaplétá do pavučiny tajemství, jež úzkostlivě tajila před svým mužem Williamem a třináctiletým synem Alexem. Minulost ji tu však dostihuje na každém kroku a zahání do slepých uliček, z nichž není úniku.
Viac

  • Počet strán: 464 strán
  • ISBN13:9788074332432
  • Originálny názov: The Olive Tree

Sumár recenzie
Olivovník je historický román a romancou od Lucindy Riley. Baletka Helena sa vracia na Cyprus, kde strávila prázdniny v Angušovej vile a zažila prvú lásku. Avšak, po otvorení Pandory pocíti čudný pocit, že uvoľnila mytologickú skrinku plnú zla. Tajomstvá, ktoré sa nabrali v roku, sa začnú odhaľovať. Príbeh sa zaoberá témami mladosti, neúprimnosti a viny a skúma vzťahy a lojalitu v najťažších časoch. Kniha neprekvapuje a postavy, ako napríklad Helena, sú ploché a nezaujímavé. Kniha nevyniká a nedáva žiadnu hlbšiu myšlienku.

Sumár recenzie
Recenzia na knihu popisuje jej príjemný a súčasne mysteriózny príbeh plný tajomna a rodinných tajomstiev. Kritik píše, že kniha si získava čitateľa svojím napínavým a dobre premysleným dejom. Autor knihu vychvaľuje za jej detailne vykreslené postavy a atmosféru, ktorá čitateľa vtiahne do deja. Zároveň v recenzii cituje jednu najdôležitejšiu vetu, ktorá výstižne charakterizuje knihu: "Olívovník je dojímavý príbeh o láske, stratách a objavení svojho dedičstva."

Kouzelný dům protkaný pavučinou tajemství Jako mladičká dívka strávila Helena kouzelné léto u svého kmotra Anguse na Kypru a poprvé v životě se tu zamilovala. Po letech se teď do starobylé vily Pandory vrací a doufá, že v malebné hornaté krajině plné vinic a olivových hájů prožije s manželem a třemi dětmi podobné idylické léto jako kdysi. Hned po příjezdu do domu, který jí její kmotr, bývalý velitel britské vojenské posádky odkázal, však zjišťuje, že se stále víc zaplétá do pavučiny tajemství, jež úzkostlivě tajila před svým mužem Williamem a třináctiletým synem Alexem. Minulost ji tu však dostihuje na každém kroku a zahání do slepých uliček, z nichž není úniku.

Mohlo by sa vám páčiť