S tvárou do neba

Adriana Macháčová
Ikar • 2023

Človek by mal veriť svojim snom. Vysnívať si cieľ, aj keď zdanlivo neuskutočniteľný, a urobiť všetko preto, aby sa mu raz splnil. V najnovšom príbehu ADRIANY MACHÁČOVEJ však Kristína, jedna z hlavných... jedna z hlavných postáv, tvrdí, že nikdy nikomu nezaželá, aby sa mu splnil jeho sen. Prečo? Čo je na snívaní zlé? Autorka na spletitých príbehoch piatich žien pripomína čitateľom známe pravdy: “nesúď a nebudeš súdený“ a “všetko môže byť inak“. Macháčovej hrdinky uviazli vo zvláštnom prostredí pod čiernou zemou s pocitmi hnevu, smútku, bolesti a pomsty. Pri čakaní na večné svetlo sa pokúšajú pravdivo rozpovedať svoje osudy. Kristínu hlboko zasiahol rozchod s milovaným mužom. Aneta ťažko prežívala rozhodujúce roky dospievania. Dana sa nevie zmieriť s následkami búrlivej ľúbostnej aféry. Marta túži zabudnúť na svoju osamelosť. A Júlia vlastne nikdy nežila vlastný život. Osudy týchto dievčat a žien môžu navonok pôsobiť pochmúrne, ale známa pravda zafungovala: všetko je inak.
Viac

  • Počet strán: 224 strán
  • ISBN13:9788055189727

Sumár recenzie
"Nesúď, aby si nebol súdený je pre mňa veľmi silná myšlienka." Tento výrok obsiahnutý v novom románe Adriany Macháčovej poukazuje na dôležitosť súdnosti a morálnej zodpovednosti. Autorka nás upozorňuje na to, že by sme druhých nemali odsudzovať, ak si neželáme byť odsúdení sami. Súčasná doba s nástupom umelej inteligencie nám však skladá zákroky a často je ťažké veriť niekomu alebo niečomu. Možno je však ešte nádej.

Človek by mal veriť svojim snom. Vysnívať si cieľ, aj keď zdanlivo neuskutočniteľný, a urobiť všetko preto, aby sa mu raz splnil. V najnovšom príbehu ADRIANY MACHÁČOVEJ však Kristína, jedna z hlavných postáv, tvrdí, že nikdy nikomu nezaželá, aby sa mu splnil jeho sen. Prečo? Čo je na snívaní zlé? Autorka na spletitých príbehoch piatich žien pripomína čitateľom známe pravdy: “nesúď a nebudeš súdený“ a “všetko môže byť inak“. Macháčovej hrdinky uviazli vo zvláštnom prostredí pod čiernou zemou s pocitmi hnevu, smútku, bolesti a pomsty. Pri čakaní na večné svetlo sa pokúšajú pravdivo rozpovedať svoje osudy. Kristínu hlboko zasiahol rozchod s milovaným mužom. Aneta ťažko prežívala rozhodujúce roky dospievania. Dana sa nevie zmieriť s následkami búrlivej ľúbostnej aféry. Marta túži zabudnúť na svoju osamelosť. A Júlia vlastne nikdy nežila vlastný život. Osudy týchto dievčat a žien môžu navonok pôsobiť pochmúrne, ale známa pravda zafungovala: všetko je inak.

Mohlo by sa vám páčiť