Prečo sa dieťa varí v kaši

Aglaja Veteranyi
Aspekt • 2004

Hororový názov prechádza knižkou ako leitmotív; napodiv, príbeh o uvarenom dieťati má odviesť pozornosť malej rozprávačky od ešte väčšieho hororu – od toho, že mama artistka denne visí v kopule cirkus...isí v kopule cirkusového stanu za vlasy a žongluje. „Naivné“ detské rozprávanie o svete a živote v ňom stojí na veľmi zrelých myšlienkach vyjadrených precíznou umeleckou formou, ktorá rytmickou stavbou a motivickou prácou pripomína hudobnú skladbu. Nie je to autobiografia, hoci autorka, pôvodom z Rumunska a píšuca po nemecky, mnohé z toho, čo opisuje, zažila na vlastnej koži.
Viac

Prečo sa dieťa varí v kaši – Aglaja Veteranyi, Aspekt 2005 Dieťa vás vie zasiahnuť jednoduchou úprimnosťou, takou prudkou, takou výstižnou, [...] The post Prečo sa dieťa varí v kaši – Aglaja Veteranyi appeared first on .

Hororový názov prechádza knižkou ako leitmotív; napodiv, príbeh o uvarenom dieťati má odviesť pozornosť malej rozprávačky od ešte väčšieho hororu – od toho, že mama artistka denne visí v kopule cirkusového stanu za vlasy a žongluje. „Naivné“ detské rozprávanie o svete a živote v ňom stojí na veľmi zrelých myšlienkach vyjadrených precíznou umeleckou formou, ktorá rytmickou stavbou a motivickou prácou pripomína hudobnú skladbu. Nie je to autobiografia, hoci autorka, pôvodom z Rumunska a píšuca po nemecky, mnohé z toho, čo opisuje, zažila na vlastnej koži.

Mohlo by sa vám páčiť