Zvieracia farma

George Orwell
Slovart • 2007

Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných...í. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva nočná mora. Prasce sa zmocnili koryta, a teda aj vlády, postupne si začali prispôsobovať zákony a legendárny slogan "Všetky zvieratá sú si rovné" sa čoskoro mení na "Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú si rovnejšie". Aby sa prasce udržali pri moci, zavedú teror, šíria strach a hrôzu, poštvú proti sebe zvieratá, zavedú kasty.
Viac

  • Počet strán: 101 strán
  • ISBN13:8080852986

George Orwell, vlastným menom Eric Arthur Blair,  sa zaraďuje medzi autorov, ktorí svojimi dielami dokázali spôsobiť šok a zmenu myslenia. Sila a posolstvo diel Georga Orwella sa k čitateľom vo veľkej miere dostáva aj dávno po smrti talentovaného spisovateľa. Príbehy dokážu žiť ešte dlhé roky a niekedy sa stanú aktuálnejšími než v dobe ich vzniku. Ako je to s bájkou … Pokračovať v čítaní[...]

Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva nočná mora. Prasce sa zmocnili koryta, a teda aj vlády, postupne si začali prispôsobovať zákony a legendárny slogan "Všetky zvieratá sú si rovné" sa čoskoro mení na "Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú si rovnejšie". Aby sa prasce udržali pri moci, zavedú teror, šíria strach a hrôzu, poštvú proti sebe zvieratá, zavedú kasty.

Mohlo by sa vám páčiť