Cesta časom

Peter Goes
Artforum • 2018

Vydajte sa s nami na cestu časom, ktorá nás prevedie dejinami sveta od veľkého tresku až po súčasnosť. Spoločne sa pozrieme na zuby prehistorickým dinosaurom, na život a vynálezy obyvateľov starovekýc...�ov starovekých miest, zažijeme kruté grécko-perzské vojny, spoznáme jedinečné stavby Egypťanov, budeme sa plaviť na lodiach s Vikingami a tancovať s deťmi kvetov. Spoznáme civilizácie Sumerov, Rimanov, Aztékov, aj moderné národy, ktoré menili obraz nášho sveta a zažili svoje vrcholy i pády. Vytvorili úžasné kultúry, vzácne umelecké diela, vystavali jedinečné stavby, ale zakúsili aj vojny, mocenské boje či hladomory. Putovanie nás privedie až k búrlivému 20. storočiu – a smeruje k nejasnej budúcnosti. Kniha pre malých aj veľkých zvedavcov prináša zaujímavé historické fakty a predstavuje udalosti, mýty aj jednotlivé osobnosti, ktoré menili náš svet. Na osemdesiatich stranách ponúka krásne ilustrácie, ktoré pomáhajú pochopiť príbeh ľudstva v súvislostiach. Belgický ilustrátor Peter Goes vybral do svojej najznámejšej knihy to najdôležitejšie, čo postretlo ľudstvo počas jeho existencie. Kniha má aj väčší, nadrozmerný formát.
Viac

  • Počet strán: 80 strán
  • ISBN13:9788081501999
  • Originálny názov: Timeline

Cesta časom približuje dejiny sveta do detailov prepracovanými, premyslenými, zábavnými a hravými veľkoplošnými obrazmi.

O knihách Kniha Zlín knihy pre deti must read reading copies

Autor: Peter Goes Názov: Cesta časem: Světové dějiny v obrazech Rok vydania: 2017 Vydavateľ: Kniha Zlín Počet strán: 80 Orig. názov: Tijdlijn Preklad: Veronika ter Harmsel Havlíková . . . Nedávno som sa rozplývala nad tenkou, no formátom veľkou a obsahom zaujímavou knihou Mapy. Dnes tu mám podobný počin a neviem sa naň vynadívať. Cestu časem som prečítala, […]

KnizniRecenze Detske PeterGoes 100% TOPknihy

Teprve březen a já už mám první knihu za 100 V dnešní recenzi se vyhnu zbytečnému tlachání a budeme se koukat na obrázky – stejně jako v Cestě časem, ilustrované výpravě do historie světa od belgického umělce Petera Goese. Když držím v ruce knížku jako je tahle (Mapy z Hostu patří do stejné kategorie), skoro lituju, že jsem se dávno nerozmnožila a nelistuju stránkami s čerstvě školou[...]

Vydajte sa s nami na cestu časom, ktorá nás prevedie dejinami sveta od veľkého tresku až po súčasnosť. Spoločne sa pozrieme na zuby prehistorickým dinosaurom, na život a vynálezy obyvateľov starovekých miest, zažijeme kruté grécko-perzské vojny, spoznáme jedinečné stavby Egypťanov, budeme sa plaviť na lodiach s Vikingami a tancovať s deťmi kvetov. Spoznáme civilizácie Sumerov, Rimanov, Aztékov, aj moderné národy, ktoré menili obraz nášho sveta a zažili svoje vrcholy i pády. Vytvorili úžasné kultúry, vzácne umelecké diela, vystavali jedinečné stavby, ale zakúsili aj vojny, mocenské boje či hladomory. Putovanie nás privedie až k búrlivému 20. storočiu – a smeruje k nejasnej budúcnosti. Kniha pre malých aj veľkých zvedavcov prináša zaujímavé historické fakty a predstavuje udalosti, mýty aj jednotlivé osobnosti, ktoré menili náš svet. Na osemdesiatich stranách ponúka krásne ilustrácie, ktoré pomáhajú pochopiť príbeh ľudstva v súvislostiach. Belgický ilustrátor Peter Goes vybral do svojej najznámejšej knihy to najdôležitejšie, čo postretlo ľudstvo počas jeho existencie. Kniha má aj väčší, nadrozmerný formát.

Mohlo by sa vám páčiť