Digitálny minimalizmus

Cal Newport
Lindeni • 2019

Technológie vo svojej podstate nie sú ani dobré, ani zlé. Kľúčom je používať ich na to, aby vám vo vašich cieľoch a hodnotách pomáhali, a nie nechať sa nimi využiť. Táto kniha vám ukáže ako na to. Na ...ukáže ako na to. Na celom rade príkladov zo skutočného života vysvetľuje autor bežné návyky digitálnych minimalistov a myšlienky, na ktorých sú založené. Ukazuje, ako prehodnotiť svoj vzťah k sociálnym sieťam, znovu objaviť potešenie zo sveta „offline“ a prináša stratégie, ako tieto návyky začleniť do vášho života.
Viac

Naozaj dôkladne pretriediť, koho chcem sledovať, čo chcem na internete čítať, aké správy si chcem k sebe púšťať a na čo už nemám kapacitu. Dalo by sa sledovať tisíce zaujímavých stránok, ale časovo je to nemožné. Nemusím vidieť všetky aktuálne filmy a seriály. JOMO – Joy of Missing Out. Nastaviť na IG oznámenie po 25 minutách. Mala som 30, lenže keď to vyskočí, ešte si chcem dopozerať[...]

Sloboda od inovácií internetového veku bude nevyhnutnou podmienkou duševného prežitia.

Technológie vo svojej podstate nie sú ani dobré, ani zlé. Kľúčom je používať ich na to, aby vám vo vašich cieľoch a hodnotách pomáhali, a nie nechať sa nimi využiť. Táto kniha vám ukáže ako na to. Na celom rade príkladov zo skutočného života vysvetľuje autor bežné návyky digitálnych minimalistov a myšlienky, na ktorých sú založené. Ukazuje, ako prehodnotiť svoj vzťah k sociálnym sieťam, znovu objaviť potešenie zo sveta „offline“ a prináša stratégie, ako tieto návyky začleniť do vášho života.

Mohlo by sa vám páčiť