Forenzná psychológia

Anton Heretik
Lindeni • 2019

Kľúčové dielo v danom odbore vychádza teraz vo 4. vydaníForenzná psychológia je aplikovaná vedná disciplína, ktorá sa venuje teoretickým i praktickým problémom právnej praxe. Zaoberá sa ľuďmi, ktorí s...sa ľuďmi, ktorí sa stanú páchateľmi, ale i obeťami, prípadne svedkami trestných činov, ako i psychológiou ľudí, ktorí riešia svoje občiansko-rodinnoprávne problémy.Autor publikácie, prof. PhDr. Anton Heretik, PhD., prednáša forenznú psychológiu pre poslucháčov psychológie a práva i ďalších pomáhajúcich profesií. Postupne vás oboznámi s históriou vzniku a vývinom forenznej psychológie, s problematikou rôznych foriem trestnej činnosti, domáceho násilia, závislosti od psychotropných látok i s ďalšími poznatkami, ktoré s týmto odborom súvisia. Prostredníctvom zaradených skutočných prípadov, s ktorými sa stretol počas svojej 40-ročnej súdno-expertíznej praxe, budete mať príležitosť nahliadnuť do zložitej mysle páchateľov rôznych trestných činov a pochopiť príčiny, ktoré ich viedli k spáchaniu činu. Kľúčové dielo v danom odbore vychádza teraz vo 4. vydaní, doplnené o nové poznatky, ale aj skúsenosti, ktoré autor získal pri práci súdneho znalca.
Viac

  • Počet strán: 608 strán
  • ISBN13:9788056612132

Je len málo vedeckých kníh vo funkcii zaužívaných učebníc, ktoré dokážu osloviť aj širšiu verejnosť. Profesorovi Antonovi Heretikovi sa to darí už po štvrtýkrát. Forenzná psychológia sa stáva čoraz pevnejšou súčasťou vyšetrovania kriminálnej činnosti a ľudia o ňu prejavujú zvýšený záujem aj vďaka "popularizácii" zločinu. Rebríčkom bestsellerov dominujú detektívky a kriminálky, ktoré sa[...]

Kľúčové dielo v danom odbore vychádza teraz vo 4. vydaníForenzná psychológia je aplikovaná vedná disciplína, ktorá sa venuje teoretickým i praktickým problémom právnej praxe. Zaoberá sa ľuďmi, ktorí sa stanú páchateľmi, ale i obeťami, prípadne svedkami trestných činov, ako i psychológiou ľudí, ktorí riešia svoje občiansko-rodinnoprávne problémy.Autor publikácie, prof. PhDr. Anton Heretik, PhD., prednáša forenznú psychológiu pre poslucháčov psychológie a práva i ďalších pomáhajúcich profesií. Postupne vás oboznámi s históriou vzniku a vývinom forenznej psychológie, s problematikou rôznych foriem trestnej činnosti, domáceho násilia, závislosti od psychotropných látok i s ďalšími poznatkami, ktoré s týmto odborom súvisia. Prostredníctvom zaradených skutočných prípadov, s ktorými sa stretol počas svojej 40-ročnej súdno-expertíznej praxe, budete mať príležitosť nahliadnuť do zložitej mysle páchateľov rôznych trestných činov a pochopiť príčiny, ktoré ich viedli k spáchaniu činu. Kľúčové dielo v danom odbore vychádza teraz vo 4. vydaní, doplnené o nové poznatky, ale aj skúsenosti, ktoré autor získal pri práci súdneho znalca.

Mohlo by sa vám páčiť