Nina X

Ewan Morrison

Šokujúci príbeh ženy, ktorú viac ako dvadsať rokov držala v zajatí sekta. Inšpirované skutočnými udalosťami. „Stal sa zo mňa nikto. O mojej existencii nikto nič netušil... Až kým sa mi nepodari... kým sa mi nepodarilo utiecť.“ To sú slová Niny, ženy, ktorú viac ako dvadsať rokov väznil maoistický kult v južnom Londýne. Jej príbeh je tragický, dojemný a napriek všetkému svojským spôsobom humorný. Prináša hlboký psychologický ponor do života bytosti, ktorá bola kruto vychovávaná v absolútnej ideologickej čistote komunistického režimu, až kým nestratila vlastnú osobnosť. Nina nevie, čo je to matka či otec. Nikdy sa nestretla s iným dieťaťom. Nevlastnila knihy, hračky. Nemala súkromie. Vodca, ktorý okrem nej držal v izolácii aj ďalšie štyri ženy, ju nazýval Projektom. A Nina ním naozaj bola. Nepopísaný list oddelený od „falošných bohov kapitalizmu a narcistického kultu vlastnej osobnosti“. Po dlhých desaťročiach sa Nina dostáva na slobodu a na svetlo sveta sa vynára jej strastiplný príbeh zachytený v denníkoch, ktoré skrývajú šokujúce podrobnosti z Nininho života v sekte. To však zďaleka nie je všetko... Nine sa v mysli začínajú objavovať dávno vymazané spomienky na tajuplné úmrtia opradené množstvom otázok a záhad.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788080900618
  • Originálny názov: Nina X

Kniha Nina X je jedna z tých, ktoré sa mi na poličke ohriali o niečo dlhšie. Chvíľu mi trvalo, kým som dostala chuť na jej čítanie. Kniha Ewana Morrisona je inšpirovaná skutočnými udalosťami. Dozrel čas, aby som sa do nej pustila. Oplatilo sa, alebo som ju mala radšej nechať na poličke dlhšie? Nina je žena, ktorá sa … Čítať ďalej Nina X (Ewan Morrion)

Nina X Ewan Morrison Za knihu ďakujem vydavateľstvu Grada „Stal sa zo mňa nikto. O mojej existencii nikto nič netušil... Až kým sa mi nepodarilo utiecť." To sú slová Niny, ženy, ktorú viac ako dvadsať rokov väznil maoistický kult v južnom Londýne. Jej príbeh je tragický, dojemný a napriek všetkému svojským spôsobom humorný. Prináša hlboký psychologický ponor do života bytosti,[...]

Žáner: skutočný príbehVydavateľstvo: CosmopolisPočet strán: 320Väzba: pevná s prebalomOriginálny názov: Nina X Anotácia: Šokujúci príbeh ženy, ktorú viac ako dvadsať rokov držala v zajatí sekta. Inšpirované skutočnými udalosťami."Stal sa zo mňa nikto. O mojej existencii nikto nič netušil. .. Až kým sa mi nepodarilo utiecť. "To sú slová Niny, ženy, ktorú viac ako dvadsať rokov väznil[...]

Šokujúci príbeh ženy, ktorú viac ako dvadsať rokov držala v zajatí sekta. Inšpirované skutočnými udalosťami. „Stal sa zo mňa nikto. O mojej existencii nikto nič netušil... Až kým sa mi nepodarilo utiecť.“ To sú slová Niny, ženy, ktorú viac ako dvadsať rokov väznil maoistický kult v južnom Londýne. Jej príbeh je tragický, dojemný a napriek všetkému svojským spôsobom humorný. Prináša hlboký psychologický ponor do života bytosti, ktorá bola kruto vychovávaná v absolútnej ideologickej čistote komunistického režimu, až kým nestratila vlastnú osobnosť. Nina nevie, čo je to matka či otec. Nikdy sa nestretla s iným dieťaťom. Nevlastnila knihy, hračky. Nemala súkromie. Vodca, ktorý okrem nej držal v izolácii aj ďalšie štyri ženy, ju nazýval Projektom. A Nina ním naozaj bola. Nepopísaný list oddelený od „falošných bohov kapitalizmu a narcistického kultu vlastnej osobnosti“. Po dlhých desaťročiach sa Nina dostáva na slobodu a na svetlo sveta sa vynára jej strastiplný príbeh zachytený v denníkoch, ktoré skrývajú šokujúce podrobnosti z Nininho života v sekte. To však zďaleka nie je všetko... Nine sa v mysli začínajú objavovať dávno vymazané spomienky na tajuplné úmrtia opradené množstvom otázok a záhad.

Mohlo by sa vám páčiť