Milý Edward

Ann Napolitano
Tatran • 2020

Čo znamená nielen prežiť, ale skutočne žiť?Jedného letného rána nastúpi dvanásťročný Edward Adler s milovaným starším bratom, rodičmi a ďalšími 183 cestujúcimi do lietadla smerujúceho z Newarku do Los...júceho z Newarku do Los Angeles. Medzi pasažiermi je zázračný chlapec z Wall Street, mladá žena, ktorá sa snaží vyrovnať s nečakaným tehotenstvom, zranený veterán vracajúci sa z Afganistanu, podnikateľský magnát a slobodomyseľná žena utekajúca od panovačného manžela. Lietadlo však na polceste havaruje a katastrofu prežije iba Edward. Edwardov príbeh priťahuje pozornosť celej krajiny, no on sám si musí hľadať miesto vo svete bez vlastnej rodiny. Stále cíti, že kus z neho ostal tam hore, navždy spojený s lietadlom, svojimi najbližšími a ostatnými cestujúcimi. Nečakaný objav mu pomôže nájsť odpovede na niektoré z najdôležitejších existenčných otázok: Keď všetko stratíte, ako nájdete silu ísť ďalej? Ako sa naučíte opäť cítiť bezpečne? A kde máte hľadať zmysel života? Edwardov príbeh je omnoho viac než len rozprávanie o dospievaní poznačenom tragédiou, stratou najbližších osôb a všetkých životných istôt – je to viacdimenzionálna galéria nezabudnuteľných postáv a ich osudov. Skvele vykresľuje proces hojenia zlomeného srdca, ktoré sa obklopené láskou množstva empatických ľudí nanovo učí milovať.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788022211352
  • Originálny názov: Dear Edward

Boli milujúcou rodinou. Nič im nechýbalo. Nie vždy boli dokonalí, no dokázali spolu vychádzať bez väčších problémov. No cesta za novým domovom im kruto zobrala život. Došlo k havárii lietadla. Prežil len jeden z nich – dvanásťročný Edward, ktorý sa stal napokon aj jediným živým z toho letu.Väčšina podobných kníh sa sústreďuje na situácie pred katastrofou. Milý Edward je však výnimočný[...]

Milý Edward vo mne vyvolal po prečítaní anotácie rozporuplné pocity. Javil sa mi ako príbeh o nádeji, uvedomení si správnych hodnôt a nájdení si miesta vo svete, čo býva prísľubom kvalitného čítania. Na druhej strane je východiskom havária lietadla a prežitie chlapca na pomedzí detstva a puberty, to už ma v nadšení mierne ubrzdilo. Tragické príbehy o smrti a traumách nie sú mojou šálkou[...]

Pri čítaní sa snažím striedať žánre . Po skvelom psychologickom trileri som sa rozhodla siahnuť po niečom miernejšom. Dúfala som, že práve taká bude kniha od Ann Napolitano s názvom Milý Edward. Dvanásťročný Edward sa sťahuje spolu so svojou rodinou z New Yorku do L.A. Čaká ich šesť hodinový let pod číslom 2977. Lietadlo sa po niekoľkých … Čítať ďalej Milý Edward (Ann Napolitano)

Čo znamená nielen prežiť, ale skutočne žiť?Jedného letného rána nastúpi dvanásťročný Edward Adler s milovaným starším bratom, rodičmi a ďalšími 183 cestujúcimi do lietadla smerujúceho z Newarku do Los Angeles. Medzi pasažiermi je zázračný chlapec z Wall Street, mladá žena, ktorá sa snaží vyrovnať s nečakaným tehotenstvom, zranený veterán vracajúci sa z Afganistanu, podnikateľský magnát a slobodomyseľná žena utekajúca od panovačného manžela. Lietadlo však na polceste havaruje a katastrofu prežije iba Edward. Edwardov príbeh priťahuje pozornosť celej krajiny, no on sám si musí hľadať miesto vo svete bez vlastnej rodiny. Stále cíti, že kus z neho ostal tam hore, navždy spojený s lietadlom, svojimi najbližšími a ostatnými cestujúcimi. Nečakaný objav mu pomôže nájsť odpovede na niektoré z najdôležitejších existenčných otázok: Keď všetko stratíte, ako nájdete silu ísť ďalej? Ako sa naučíte opäť cítiť bezpečne? A kde máte hľadať zmysel života? Edwardov príbeh je omnoho viac než len rozprávanie o dospievaní poznačenom tragédiou, stratou najbližších osôb a všetkých životných istôt – je to viacdimenzionálna galéria nezabudnuteľných postáv a ich osudov. Skvele vykresľuje proces hojenia zlomeného srdca, ktoré sa obklopené láskou množstva empatických ľudí nanovo učí milovať.

Mohlo by sa vám páčiť