Príbehy obrazov a sôch

Štěpánka Sekaninová
Albatros • 2018

Vydaj sa s nami na cestu za obrazmi a sochamiChcete bližšie spoznať záhadnú krásku Monu Lízu, urasteného Dávida, obrovského Budhu, vysokánskeho Ježiša Krista, Malú morskú vílu alebo sa pokochať žiarou... pokochať žiarou rozkvitnutých slnečníc? Odpovedali ste áno? V tom prípade sa vydajte s mačkou Micou a jej dvojčatami Annou a Janou na púť za slávnymi a známymi obrazmi a sochami. Zoznámite sa s príbehmi ich vzniku a ich autormi a dozviete sa aj čosi o najrôznejších výtvarných technikách. Je celkom možné, že po prečítaní tejto knihy sa aj z vás stanú umelci. Mačka Mica čaká, oblečte si maliarsky plášť, vezmite si paletu a hurá na cestu.
Viac

Moje detváky si namiesto Spievankova pospevujú Jóžin z Bážin (verzia Metallica) alebo niečo od BijouTerrier a občas Horkýže slíže. Prípadne Zónu A: Uf, uf, Puf a Muf, uf, uf, Puf a Muf, Puf a Muf a deti. Občas ich dokonca vláčim so sebou po dospeláckych galériách a koncertoch. Včera sme s našou predškoláčkou debatovali o … Pokračovať v čítaní: PRÍBEHY OBRAZOV A SÔCH (Štěpánka Sekaninová,[...]

Vydaj sa s nami na cestu za obrazmi a sochamiChcete bližšie spoznať záhadnú krásku Monu Lízu, urasteného Dávida, obrovského Budhu, vysokánskeho Ježiša Krista, Malú morskú vílu alebo sa pokochať žiarou rozkvitnutých slnečníc? Odpovedali ste áno? V tom prípade sa vydajte s mačkou Micou a jej dvojčatami Annou a Janou na púť za slávnymi a známymi obrazmi a sochami. Zoznámite sa s príbehmi ich vzniku a ich autormi a dozviete sa aj čosi o najrôznejších výtvarných technikách. Je celkom možné, že po prečítaní tejto knihy sa aj z vás stanú umelci. Mačka Mica čaká, oblečte si maliarsky plášť, vezmite si paletu a hurá na cestu.

Mohlo by sa vám páčiť