Srdce podľa Márie

Edward Looney
Zachej • 2018

Kniha Srdce podľa Márie vo forme mesačnej pobožnosti prináša jednoduché, no pritom hlboké vovedenie do mariánskej spirituality. Po jej prečítaní budeme jasne chápať, kto je Mária, ako sa stará o svoje...a stará o svoje deti a ako ju môžeme uctievať vo svojom bežnom živote.V čase, keď sa Edward Looney cítil vo svojom duchovnom živote a vo vzťahu s Bohom stratený, začal uvažovať nad tým, aká je vlastne Mária a ako by sa jej mohol väčšmi pripodobniť. Zistil, že s pomocou dennodenného rozjímania o Máriiných vlastnostiach a modlitby za milosť osvojiť si srdce, aké má ona, dokázal svoje pesimistické a kritické myšlienky nahradiť myšlienkami láskavejšími a optimistickejšími.Táto kniha, založená najmä na Svätom písme, cirkevnom učení a osobnej skúsenosti pátra Looneyho, vľúdne učí napodobňovať Máriinu lásku k blížnym a jej úctu k Bohu. Každé zamyslenie prináša jednoduché, no hlboké nahliadnutie do niektorej z čŕt Máriinho srdca. V tejto knihe možno nájsť dvadsaťjeden vlastností a desať túžob jej srdca.
Viac

  • Počet strán: 218 strán
  • ISBN13:9788089866311

Srdce plné pokory, bezpodmienečnej lásky a neustále upriamené na Božiu vôľu. Takto by som charakterizoval vnútro Panny Márie. Keď som videl knihu s názvom Srdce podľa Márie, ihneď ma zaujala. Ako malý som si zvykol na stenu lepiť plagáty slávnych športovcov, ktorí boli mojimi obľúbencami. Chcel som sa im podobať, dokonca som sa snažil čisto detským spôsobom Read more...

Kniha Srdce podľa Márie vo forme mesačnej pobožnosti prináša jednoduché, no pritom hlboké vovedenie do mariánskej spirituality. Po jej prečítaní budeme jasne chápať, kto je Mária, ako sa stará o svoje deti a ako ju môžeme uctievať vo svojom bežnom živote.V čase, keď sa Edward Looney cítil vo svojom duchovnom živote a vo vzťahu s Bohom stratený, začal uvažovať nad tým, aká je vlastne Mária a ako by sa jej mohol väčšmi pripodobniť. Zistil, že s pomocou dennodenného rozjímania o Máriiných vlastnostiach a modlitby za milosť osvojiť si srdce, aké má ona, dokázal svoje pesimistické a kritické myšlienky nahradiť myšlienkami láskavejšími a optimistickejšími.Táto kniha, založená najmä na Svätom písme, cirkevnom učení a osobnej skúsenosti pátra Looneyho, vľúdne učí napodobňovať Máriinu lásku k blížnym a jej úctu k Bohu. Každé zamyslenie prináša jednoduché, no hlboké nahliadnutie do niektorej z čŕt Máriinho srdca. V tejto knihe možno nájsť dvadsaťjeden vlastností a desať túžob jej srdca.

Mohlo by sa vám páčiť