Mŕtve body

Dariusz Pawelec
Ars Poetica • 2003

Poézia, ktorú tu prezentujeme, oživuje rozmanitými spôsobmi frazeologizmy využívajúce pojem "mŕtvy bod". Dokonca aj vtedy, keď to nerobí bezprostredne, nachádzame svet zhromaždených básní v stave takm...ní v stave takmer absolútnej nehybnosti. V jazyku techniky "mŕtvy bod" znamená pozíciu mechanizmu, v ktorej nemôže byť uvedený do pohybu ani ľubovoľne veľkou silou, čo bežne predstavuje, ako vieme, neprekonateľnú prekážku.
Viac

  • Počet strán: 169 strán
  • ISBN13:9788096916863

AUTOR: Benedek Totth NÁZOV: Mŕtve body (Holtverseny) VYDAVATEĽSTVO: Zelený kocúr (Magvető Kiadó) ROK VYDANIA: 2018 (2014) POČET STRÁN: 244 PREKLAD: Lucia Molnár Satinská Keď v tínedžerskom svete prestanú platiť akékoľvek pravidlá, jedna katastrofa strieda druhú.  Román Mŕtve body odkrýva neznámy temný svet mlčanlivých dospievajúcich chlapcov a dievčat. Neraz prežívajú šokujúci[...]

Poézia, ktorú tu prezentujeme, oživuje rozmanitými spôsobmi frazeologizmy využívajúce pojem "mŕtvy bod". Dokonca aj vtedy, keď to nerobí bezprostredne, nachádzame svet zhromaždených básní v stave takmer absolútnej nehybnosti. V jazyku techniky "mŕtvy bod" znamená pozíciu mechanizmu, v ktorej nemôže byť uvedený do pohybu ani ľubovoľne veľkou silou, čo bežne predstavuje, ako vieme, neprekonateľnú prekážku.

Mohlo by sa vám páčiť