Búrlivé výšiny

Emily Brontë
Ikar • 2023

Návrat osudovej lásky a pomsty v novom preklade. Pán Lockwood, nový nájomník usadlosti Drozdovo, nachádza v nehostinných vresoviskách yorkshirského panstva pokoj od ruchu spoločnosti. Jednej noci je n...j noci je nútený vyhľadať prístrešok v neďalekom sídle Búrlivé výšiny. Tam sa dozvedá o dávnych dramatických udalostiach, o vášnivom vzťahu siroty Heathcliffa a Catherine Earnshawovej, dcéry pána domu, ktorá pred láskou uprednostnila spoločenské očakávania. Zatrpknutý Heathcliff je po zrade odhodlaný pomstiť sa nasledujúcej generácii a prinútiť nevinných dedičov čeliť osudnej minulosti.
Viac

  • Počet strán: 360 strán
  • ISBN13:9788055190334

Sumár recenzie
V recenzii knihy, ktorej autor nie je uvedený, sa opisuje, ako sa dej a charaktery vyvíjajú. Recenzentka pripomína, že kniha je založená na zväzku predchádzajúcich dielov, čo môže byť pre nových čitateľov mätúce. Recenzia hodnotí príbeh a rozprávacie schopnosti autora, no zároveň zdôrazňuje, že kniha nie je pre každého, pretože vyžaduje vedomosti o predchádzajúcich dieloch. Napriek tomu, recenzentka knihu odporúča fanúšikom série a vraví: "Je to úžasný príbeh plný emócií a napätia, ktorý vás neopustí až do poslednej stránky."

Návrat osudovej lásky a pomsty v novom preklade. Pán Lockwood, nový nájomník usadlosti Drozdovo, nachádza v nehostinných vresoviskách yorkshirského panstva pokoj od ruchu spoločnosti. Jednej noci je nútený vyhľadať prístrešok v neďalekom sídle Búrlivé výšiny. Tam sa dozvedá o dávnych dramatických udalostiach, o vášnivom vzťahu siroty Heathcliffa a Catherine Earnshawovej, dcéry pána domu, ktorá pred láskou uprednostnila spoločenské očakávania. Zatrpknutý Heathcliff je po zrade odhodlaný pomstiť sa nasledujúcej generácii a prinútiť nevinných dedičov čeliť osudnej minulosti.

Mohlo by sa vám páčiť