Škola šťastného života

Gelong Thubten
Lindeni • 2020

Gelong Thubten je budhistický mních, bývalý študent herectva s búrlivou minulosťou. Keď mal dvadsaťjeden, telo mu vypovedalo službu a on sa psychicky zrútil. Počas najväčšej krízy sa dostal k meditáci...ostal k meditácii, budhizmu a postupne našiel cestu k trvalému šťastiu. Odvtedy učí meditovať každého: od detí cez biznismenov až po celebrity. Základ jeho knihy tvorí posolstvo, že človek môže byť šťastný za každých okolností a cítiť trvalý pokoj a harmóniu. Zdroj nie je nikde inde ako v jeho vnútri. Podľa Gelonga je šťastie prirodzený stav a táto príručka vám pomôže objaviť ho a naplno rozvinúť.
Viac

Pri pojme meditácia som si vždy predstavoval polohu v tureckom sede a snahu vytesniť z mysle všetky myšlienky. Aspoň tak bola verejnosti dosť dlho prezentovaná, a aj keď som mal občas nutkanie vyskúšať ju, zakaždým ma odradila moja neschopnosť vyprázdniť si hlavu. Keď vydavateľstvo Lindeni prinieslo na náš trh nenápadný, ale zaujímavý titul Škola šťastného života, rozhodol som sa dať[...]

Gelong Thubten je budhistický mních, bývalý študent herectva s búrlivou minulosťou. Keď mal dvadsaťjeden, telo mu vypovedalo službu a on sa psychicky zrútil. Počas najväčšej krízy sa dostal k meditácii, budhizmu a postupne našiel cestu k trvalému šťastiu. Odvtedy učí meditovať každého: od detí cez biznismenov až po celebrity. Základ jeho knihy tvorí posolstvo, že človek môže byť šťastný za každých okolností a cítiť trvalý pokoj a harmóniu. Zdroj nie je nikde inde ako v jeho vnútri. Podľa Gelonga je šťastie prirodzený stav a táto príručka vám pomôže objaviť ho a naplno rozvinúť.

Mohlo by sa vám páčiť