Bluesman v koberci

Maroš Pavúk
Artforum • 2021

Spomienky na 80-te roky, obdobie „pozdného“ socializmu, a roky, ktoré nasledovali tesne po nich, teda roky 90-te. „Máničky“, pankáči, metalisti, depešáci či „androši“ často chceli len počúvať svoju h...eli len počúvať svoju hudbu... Jediná správna strana sa však snažila, aby všetci vyzerali rovnako, boli oblečení rovnako, učesaní a ostrihaní rovnako, aby mysleli a cítili rovnako. Chvalabohu, vždy sa našli ľudia, ktorí sa chceli baviť, myslieť a vyzerať inak. Potom ich odpočúvali, sledovali, dostávali masáž chrbta obuškom a pošťuchnutie správnym smerom päsťou do rebier. Na oplátku však oni sem-tam ukázali štátnej moci holú riť.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788081503498

Mnohí, skôr narodení máme v pamäti množstvo spomienok na doby minulé, keď sme boli nútení svoje potreby spojené so smädom a hladom po hodnotnejšej hudbe a kinematografii uspokojovať všelijako pokútne a oveľa ťažšie, ako naši rovesníci za železnou oponou. O problémoch s verejným stotožňovaním sa so žánrami a hudobnými idolmi, napodobňovaním ich imidžu, má každý pamätník svoj vlastný kvetnatý[...]

Spomienky na 80-te roky, obdobie „pozdného“ socializmu, a roky, ktoré nasledovali tesne po nich, teda roky 90-te. „Máničky“, pankáči, metalisti, depešáci či „androši“ často chceli len počúvať svoju hudbu... Jediná správna strana sa však snažila, aby všetci vyzerali rovnako, boli oblečení rovnako, učesaní a ostrihaní rovnako, aby mysleli a cítili rovnako. Chvalabohu, vždy sa našli ľudia, ktorí sa chceli baviť, myslieť a vyzerať inak. Potom ich odpočúvali, sledovali, dostávali masáž chrbta obuškom a pošťuchnutie správnym smerom päsťou do rebier. Na oplátku však oni sem-tam ukázali štátnej moci holú riť.

Mohlo by sa vám páčiť