Tulák po hviezdach

Jack London
Premedia • 2021

Tulák po hviezdach patrí k Londonovým najpoetickejším románom, hoci prostredie, v ktorom sa odohráva, tomu nenasvedčuje. Univerzitný profesor Standing čaká vo svojej cele na trest smrti. Tú vo veľmi z...� vo veľmi zvláštnych obmenách zažíva dávno pred popravou. V stavoch blízko smrti zviazaný do zvieracej kazajky jeho myseľ prekonáva hrubé múry a nachádza slobodu. Putuje nielen po hviezdach, ale aj po svojich minulých životoch. Prežil mnoho životov v mnohých dobách. Žil celé veky, miloval a nenávidel, a to sa mu zakaždým stalo nejakým spôsobom osudným.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788081598913

Tulák po hviezdach je zvláštna kniha. Je to dobrodružný román, je to ezoterický text zafŕkaný mysikou, je to návod na astrálne cestovanie, je to filozofické pojednanie, je to sociologická štúdia a ktovie, možno je to aj autobiografia. Skrátka, je to Jack London, autor, ktorého diela som nachádzal v sekcii dobrodružnej literatúry pre deti a dodnes … Pokračovať v čítaní "Tulák po hviezdach.[...]

Tulák po hviezdach patrí k Londonovým najpoetickejším románom, hoci prostredie, v ktorom sa odohráva, tomu nenasvedčuje. Univerzitný profesor Standing čaká vo svojej cele na trest smrti. Tú vo veľmi zvláštnych obmenách zažíva dávno pred popravou. V stavoch blízko smrti zviazaný do zvieracej kazajky jeho myseľ prekonáva hrubé múry a nachádza slobodu. Putuje nielen po hviezdach, ale aj po svojich minulých životoch. Prežil mnoho životov v mnohých dobách. Žil celé veky, miloval a nenávidel, a to sa mu zakaždým stalo nejakým spôsobom osudným.

Mohlo by sa vám páčiť