Vojna sa skončila

David Almond
Slovart • 2022

Dojímavý, nádherne ilustrovaný príbeh rozprávačského majstra, autora oceňovaných románov Nebeské oči, O chlapcovi, ktorý plával s piraňami a Príbeh Angelina Browna Davida Almonda je pohľadom na svetov...ohľadom na svetovú vojnu detskými očami. Píše sa rok 1918 a vo svete zúri vojna. Johnov otec bojuje v zákopoch v ďalekom Francúzsku a mama pracuje v zbrojovke na okraji mestečka, kde rodina býva. John má plnú hlavu otázok, na ktoré mu nikto nevie odpovedať. Prečo je vlastne vojna? Prečo si ľudia ubližujú? Má aj on nejakých nepriateľov? A koho vlastne? Učiteľ v škole Johnovi povie, že aj on je vlastne vo vojne s nepriateľskými deťmi z Nemecka. Je to naozaj tak? A kedy sa tá vojna skončí? Jedného dňa v lese za mestom John zažije čosi neuveriteľné: stretne sa s nemeckým chlapcom menom Jan. John nechápe, prečo sa deti ako on a Jan nemôžu stretávať. Túži po lepšom svete, v ktorom budú spoločne rozsievať semienka mieru. Kniha vznikla pri príležitosti 100. výročia ukončenia prvej svetovej vojny.
Viac

  • Počet strán: 128 strán
  • ISBN13:9788055653495
  • Originálny názov: War is Over

Oceňovaný britský autor David Almond napísal pri príležitosti 100. výročia ukončenia 1. svetovej vojny knihu Vojna sa skončila, ktorú námContinue Reading

Dojímavý, nádherne ilustrovaný príbeh rozprávačského majstra, autora oceňovaných románov Nebeské oči, O chlapcovi, ktorý plával s piraňami a Príbeh Angelina Browna Davida Almonda je pohľadom na svetovú vojnu detskými očami. Píše sa rok 1918 a vo svete zúri vojna. Johnov otec bojuje v zákopoch v ďalekom Francúzsku a mama pracuje v zbrojovke na okraji mestečka, kde rodina býva. John má plnú hlavu otázok, na ktoré mu nikto nevie odpovedať. Prečo je vlastne vojna? Prečo si ľudia ubližujú? Má aj on nejakých nepriateľov? A koho vlastne? Učiteľ v škole Johnovi povie, že aj on je vlastne vo vojne s nepriateľskými deťmi z Nemecka. Je to naozaj tak? A kedy sa tá vojna skončí? Jedného dňa v lese za mestom John zažije čosi neuveriteľné: stretne sa s nemeckým chlapcom menom Jan. John nechápe, prečo sa deti ako on a Jan nemôžu stretávať. Túži po lepšom svete, v ktorom budú spoločne rozsievať semienka mieru. Kniha vznikla pri príležitosti 100. výročia ukončenia prvej svetovej vojny.

Mohlo by sa vám páčiť