Malé vinárstvo v Provensalsku

Ruth Kelly
Metafora • 2022

Avin manžel Mark je už zopár týždňov pracovne odcestovaný a Ava s prekvapením zisťuje, že sa tak skoro ani nevráti. Nevyšiel mu investičný zámer a schováva sa pred úžerníkmi. Navyše už dlhšie neplatí ...e už dlhšie neplatí pôžičku, a preto prišli o dom. Avina životná realita je viac ako smutná – v štyridsiatich troch rokoch prespáva u kamarátky, uviazla v práci, ktorá ju frustruje, a aby toho nebolo málo, manžel si začal románik s kolegyňou. Aj vo vzťahu s dcérou vysokoškoláčkou to už dlhšie škrípe. Ava si náhle uvedomuje, že popri starostlivosti o rodinu úplne zabudla na seba a jej sny zapadli prachom. V tejto bezútešnej situácii sa dozvedá, že jej milovaný starý otec, u ktorého v detstve trávila leto a s ktorým nehovorila už viac ako tridsať rokov, zomrel a zanechal jej svoju malú vinicu Château Saint-Clair. Zrazu jej sen mať vlastnú pekárničku dostáva reálnejšie kontúry. Čerstvá káva a croissanty na raňajky, pohár vína s pekným miestnym čašníkom Jacquesom... a Ava sa postupne začína vo Francúzsku cítiť ako doma. No odísť z manželstva a začať nanovo na mieste, ktoré jej prirástlo k srdcu, keď bola malá, by bolo šialené... Či nie?
Viac

Vo vydavateľstve Grada som si obľúbila sériu Romantické úteky od Julie Caplin. Vydavateľstvo však prináša aj krásnu edíciu Za láskou.Continue Reading

Avin manžel Mark je už zopár týždňov pracovne odcestovaný a Ava s prekvapením zisťuje, že sa tak skoro ani nevráti. Nevyšiel mu investičný zámer a schováva sa pred úžerníkmi. Navyše už dlhšie neplatí pôžičku, a preto prišli o dom. Avina životná realita je viac ako smutná – v štyridsiatich troch rokoch prespáva u kamarátky, uviazla v práci, ktorá ju frustruje, a aby toho nebolo málo, manžel si začal románik s kolegyňou. Aj vo vzťahu s dcérou vysokoškoláčkou to už dlhšie škrípe. Ava si náhle uvedomuje, že popri starostlivosti o rodinu úplne zabudla na seba a jej sny zapadli prachom. V tejto bezútešnej situácii sa dozvedá, že jej milovaný starý otec, u ktorého v detstve trávila leto a s ktorým nehovorila už viac ako tridsať rokov, zomrel a zanechal jej svoju malú vinicu Château Saint-Clair. Zrazu jej sen mať vlastnú pekárničku dostáva reálnejšie kontúry. Čerstvá káva a croissanty na raňajky, pohár vína s pekným miestnym čašníkom Jacquesom... a Ava sa postupne začína vo Francúzsku cítiť ako doma. No odísť z manželstva a začať nanovo na mieste, ktoré jej prirástlo k srdcu, keď bola malá, by bolo šialené... Či nie?

Mohlo by sa vám páčiť